JAČA KULTURNA SURADNJA MAKARSKE I PRIJATELJSKOG ROSETA DEGLI ABRUZZIJA Gradski zbor Makarska ugostio Ars Vocalis i zajedno zapjevali ‘O more duboko’ i ‘Mare nostre’

JAČA KULTURNA SURADNJA MAKARSKE I PRIJATELJSKOG ROSETA DEGLI ABRUZZIJA Gradski zbor Makarska ugostio Ars Vocalis i zajedno zapjevali ‘O more duboko’ i ‘Mare nostre’
Gradski zbor Makarska s voditeljem Marinom Ercegom u godini kada slavi dva desetljeća djelovanja ugostio je iz prijateljskog talijanskog grada Roseta degli Abruzzi zbor Ars Vocalis s maestrom Carmine Leonzi. Tako su slaveći jubilej, sjedinjeni u glazbi, uputili glazbenu čestitku Makarskoj za njezin rođendan na koncertu u dvorani Arte.

Riječi dobrodošlice prvom čovjeku Roseta Sabatinu Di Girolamu i njegovoj suradnici pročelnici Odjela za turizam Carmeliti Brusci uputio je gradonačelnik Jure Brkan. – Drago nam je da ste nas posjetili i želimo da ponesete najljepše dojmove i sjećanje. Ujedno vam zahvaljujem na gostoprimstvu koje ste nam pružili za našeg posjeta Rosetu prošle godine u prigodi obilježavanja Dana grada. Vjerujem da će naše prijateljstvo jačati i razvijati se – istaknuo je gradonačelnik Brkan. Čestitao je Gradskom zboru Makarska i voditelju Marinu Ercegu na vrijednom jubileju.

Gradonačelnik Roseta zahvalio je na dobrodošlici i izrazio oduševljenje domaćinima i Makarskom.

Voditeljica programa Žana Šulenta podsjetila je da prijateljske veze dvaju gradova sežu u šezdesete godine prošlog stoljeća, a 80 -te godine potpisana je Povelja o prijateljstvu. Iako su kontaktu uvijek ostali, a Roseto je slao humanitarnu pomoć Makarskoj tijekom Domovinskog rata, prošle godine je obnovljeno prijateljstvo i Roseto je posjetio gradonačelnik Brkan, a nastupio je Gradski zbor Makarska. Na poziv tamošnjeg nogometnog kluba najmlađe kategorije Zmaja sudjelovali su na tamošnjeg nogometnom turniru.

Prijateljstvo Gradskog zbora Makarska i Ars Vocalisa ponovno se na najljepši način ispreplelo glazbenim nitima. Krešendo koncerta bio je zajednički nastup, i zaorile su se ‘O more duboko’ i Mare nostre’.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh