MAKARSKI OGRANAK MATICE HRVATSKE Gradu za rođendan izdana i promovirana knjiga ‘Talijan’ koju je prevela Marina Alia Jurišić

MAKARSKI OGRANAK MATICE HRVATSKE Gradu za rođendan izdana i promovirana knjiga ‘Talijan’ koju je prevela Marina Alia Jurišić
Ogranak Matice hrvatske u Makarskoj, s predsjednikom Antom Škrabićem, obilježavanje Dana grada uveličao je predstavljanjem knjige “Talijan” autorice Ann Radclife iz 1797. godine koju je prevela profesorica Marina Alia Jurišić.

U dvorani Arte, na kulturnoj večeri, a pjesmom je uljepšao Gradski zbor Makarska, autorici knjige kojoj je nakladnik makarska Matica hrvatska, a tiskana je u pet stotina primjeraka, zahvalio je predsjednik Ante Škrabić i pročitao svoj esej o književnici. Podsjetio je da je Ann Radcliffe je engleska književnica, začetnica gotske struje u romantizmu. Autorica je šest romana od kojih nijedan do sada nije bio preveden na hrvatski jezik. O značaju prijevoda romana koji će sada biti dostupan i na hrvatskom jeziku govorio je hercegovački književnik Mate Grbavac.

Baškovođanka Marina Alia Jurišić, mr. grčkog i latinskog jezika, predano je radila na prijevodu knjige ‘Talijan’, a djelo je na hrvatskom jeziku tiskano u lipnju ove godine.

Matica hrvatska Ogranak Makarska tako je nakladništvom knjige ‘Talijan’ obogatio svoju izdavačku djelatnost, ali i hrvatsku kulturu.

 

 

 

J.M./Ž.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh