ADVENT U MAKARSKOJ U Božićnom gradu uz veliku kuću koja se gradi bit će i 18 kućica koje Grad daje u zakup

ADVENT U MAKARSKOJ U Božićnom gradu uz veliku kuću koja se gradi bit će i 18 kućica koje Grad daje u zakup
I ove godine Grad Makarska, već tradicionalno, organizira manifestaciju Advent u Makarskoj – BOŽIĆNI GRAD 2019. na lokaciji Šetalište fra Jure Radića, parkiralište Osejava. Manifestacija će trajati od 30. studenoga 2019. do 6. siječnja 2020. Radno vrijeme Božićnog grada bit će od 11 do 24 sata, a na Badnjak, Božić, Sv. Stjepana, doček Nove godine i Novu godinu te vikendom (petak, subota i nedjelja), radno vrijeme je od 11 do 3 sata narednog dana. Raspisan je 4. studenoga na mrežnim stranicama Grada Makarske www.makarska.hr Javni poziv za dostavu ponuda za zakup kućica za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva i trgovine na navedenoj manifestaciji.Iz Grada pozivaju sve zainteresirane da se prijave i podnesu ponude za zakup kućica i time pridonesu što raznovrsnijoj ponudi Božićnog grada.
- Rok za dostavu ponuda je 15. studenoga (petak) 2019. zaključno do 13 sati, bez obzira na način dostave ponude. Ponude se podnose na adresu: Grad Makarska, 21300 Makarska, Obala kralja Tomislava 1, u zatvorenoj omotnici, s naznakom „Javni poziv – Božićni grad 2019. – ne otvaraj“. Javno otvaranje ponuda održat će se 18. studenoga 2019. u 13 sati u gradskoj vijećnici Grada Makarske. Ponude dostavljene nakon 13 sati 15. studenoga 2019. smatrat će se ponudama dostavljenima izvan roka te se neće uzeti u razmatranje – pojašnjava Matko Lovreta, pročelnik gradskog Odjela za komunalne djelatnosti.
U zakup se daje 18 kućica različitih dimenzija i to 5 za trgovinu i 13 za ugostiteljstvo, s početnim iznosima zakupnine od 400 do 4.000 kn, ovisno o namjeni i dimenziji kućice. Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju pravne i fizičke osobe s registriranom djelatnošću, koje nemaju dospjelih nepodmirenih dugovanja prema Gradu Makarskoj, po bilo kojoj osnovi, s napomenom da za obavljanje trgovačke djelatnosti pravne i fizičke osobe koje se prijavljuju moraju biti registrirane za obavljanje djelatnosti trgovine.
Ponuda treba sadržavati dokumentaciju koja je taksativno navedena u Javnom pozivu, a Obrazac ponude može se preuzeti na mrežnim stranicama Grada Makarske ili u pisarnici Grada Makarske, ured broj 7. Ako se ponuditelj natječe za više kućica za svaku je potrebno dati odvojenu ponudu u posebnoj omotnici sa svim prilozima koje ponuda mora sadržavati i odgovarajućim jamčevinama. Nepravovremene i nepotpune ponude te ponude koje ne udovoljavaju uvjetima iz Javnog poziva neće se razmatrati. Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je najviši ponuđeni iznos zakupnine.
- U slučaju da je za istu kućicu više ponuditelja ponudilo isti najveći iznos zakupnine, provest će se javno nadmetanje dana 19. studenoga (utorak) 2019. u 13 sati u gradskoj vijećnici Grada Makarske. Komisija za provođenje javnog poziva i otvaranje ponuda za zakup kućica donosi Odluku o odabiru ponuditelja koji su ostvarili pravo zakupa kućica koja će se objaviti na mrežnim stranicama Grada Makarske. Sve ostale informacije u svezi Božićnog grada mogu se dobiti na tel.: 608-443, dodaje Lovreta.
Valja dodati da će uz ovih 18 kućica koje Grad daje u zakup u Božićnom gradu ove godine biti i velika kuća ugostiteljske namjene za koju je prostor Grad ustupio TZ-i, a čija je gradnja, koja napreduje svaki dan, prva započela na platou ispred hotela Osejava. Ugostitelj koji će je dobiti bit će izabrani partner TZ. U ovoj kući prema riječima Hloverke Novak Srzić direktorice TZ grada Makarske, sa svojim programom moći će gostovati sve udruge koje se prijave za gostovanje. Ima li se u vidu kako su bez obzira na dobru gastronomsku ponudu prošle godine mnogi građani isticali kako im nedostaje velika kuća sa adventskim programom i ugođajem, njezina gradnja bit će pun pogodak,.
Uz program koji se priprema i sadržaje koji će se ponuditi na prostoru Šetališta fra Jure Radića nadati se do sada najbogatijem Božićnom gradu za advent u Makarskoj.

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh