U PORINU VELIKI RADOVI Hotel novog sjaja s četiri zvjezdice na makarskoj rivi otvara se 15. lipnja 2020.

U PORINU VELIKI RADOVI Hotel novog sjaja s četiri zvjezdice na makarskoj rivi otvara se 15. lipnja 2020.
Makarska hotelska ponuda idućeg ljeta bit će kvalitetnija i bogatija zahvaljujući i hotelu Porin. Početkom tjedna počeli su veliki radovi kompletne rekonstrukcije hotela, a otvaranje Porina sa sjajem četiri zvjezdice i većim smještajnim kapacitetom planirano je 15. lipnja 2020. godine.

- Počeli smo na vrijeme sa zahtjevnim poslom rekonstrukcije. Imamo sve potrebne dozvole i sve se odvija pod budnim okom konzervatora jer je objekt sagrađen u 19. stoljeću zaštićena kulturna baština – ističe Mateo Kvesić, suvlasnik hotela Porin.

Riječ je o velikom ulaganju jer ne samo da se osuvremenjuje objekt već i povećava broj kreveta. Hotel će dobiti novih desetak postelja, a u samom interijera koji ostaje u rustikalnom stilu, sve će biti uređeno nanovo, samo su ostali nosivi zidovi. Vanjski izgled Porina ostaje isti, osim što će se urediti fasada i promijeniti otvori.

- Naš hotel je na iznimno atraktivnom mjestu, s njegove galerije puca pogled za 360 stupnjeva, znači vidi se cijela Makarska i more kao na dlanu. Nalazimo se tik uz gradsku rivu, u gradskom središtu nadomak Kačićevog trga. Zato smo naglasak u uređenju stavili na zvučnoj izolaciji, a Porin kada se otvori u lipnju dogodine imat će i lift, od suterena do galerije, što će umnogome značiti za osobe s invaliditetom. Novost je i to da Adiko banka koja sada posluje u suterenu iseljava 1. prosinca. U tom prostoru uredit ćemo restoran s terasom – naglašava Mateo Kvesić, 27-godišnji inženjer računarstva, koji svoj poslovni put gradi u turizmu.

 

 

 

Piše i foto J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh