HOTEL METEOR Započela rekonstrukcija bazena i uređenje soba – ulaganje vrijedno 9,5 milijuna eura

HOTEL METEOR Započela rekonstrukcija bazena i uređenje soba – ulaganje vrijedno 9,5 milijuna eura
O gradnji novih otvorenih bazena i uređenju unutrašnjosti hotela Meteor investiciji teškoj gotovo 10 milijuna eura, koja je započela ovih dana razgovarali smo s Joškom Lelasom, član Uprave Imperial riviere i direktorom makarske Podružnice za turizam Hoteli Makarska.

Radi se o investiciji teškoj 9,5 milijuna eura! Hotel Meteor je zatvoren prije nekoliko dana, preciznije 22. listopada. Odmah po zatvaranju startali su radovi. Što se gradi?

- Ovo je druga faza rekonstrukcije u hotelu Meteor. Prošle godine smo renovirali 111 soba i restorana. Sada smo počeli s vanjskim bazenom koji je duže vremena trn u oku zbog potonuća i pucanja. Ruši se stari bazen i pripreme za gradnju novog su u tijeku. Uskoro će i gradnja novog konceptualnog bazena koji će biti primjeren našem novom segmentu obiteljskog hotela, jedan bazen će biti za djecu i jedan veliki također s morskom vodom. Projektom je planirano povećanje sunčane površine na bazenu, njegov moderniji izgled prema moru od kojeg će biti udaljen tek koji metar. Ispred bazena,što će uvelike pridonijeti ljepšem izgledu neće biti nikakvih sadržaja. Mislim da će to biti jedan cijeli doživljaj. Također ovim renoviranjem je planirano i uređenje unutarnjeg bazena koji će se otvoriti prema vani. Restoran dolje će dobiti novi izričaj kao i cijeli lobi zajedno s preostalih 160 soba, otkriva Lelas.

Preuređenje 160 soba 

-Preuređenjem želimo sve sobe urediti po novom standardu koji je već napravljen u 111 soba, učiniti ih   pametnim sobama s više komfora. Za dio soba predviđeno je spajanje po obiteljskom konceptu. Također će se urediti sadržaji za djecu odnosno MARO Valamarov MARO koncept, odgovara Lelas.

-U tijeku su pripreme terena za izvođenje radova i sondiranje. Sve treba temeljito napraviti što zahtijeva puno angažmana. Rok završetka svih radova u hotelu meteor je do početka 5. mjeseca. 2020. Bazen je potrebno dobro utemeljiti kao što je hotel,a što je izostalo prilikom prve gradnje. Moramo ga osloniti na pilote betonske pilote za koje se sada radi testiranje i analiza. To radi INGRA koja je jedina u Hrvatskoj za to specijalizirana. Za desetak dana kreće gradnja. Rokovi su stiješnjeni ali ako vrijeme bude dobro stići će se sve završiti do početka svibnja sljedeće godine, ističe Joško Lelas.

Valamar krupnim koracima korača u budućnost hotelskog gospodarstva. Usporedo s poslovanjem stvaraju se temelji suvremenije i sadržajnije ponude u komfornijim uvjetima. Ove godine uređuju hotel Meteor, sljedeće godine je planirano uređenje hotela Dalmacija a potom je na redu hotel Rivijera odnosno rekonstrukcija i gradnja nove Rivijere. Već se radi na usklađivanju idejnih projekata i prostorno planske dokumentacije koja determinira uređenje tog prostora.

Janja Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh