NA DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE Odavanje počasti misama i paljenjem svijeća na Kačićevu trgu

NA DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE Odavanje počasti misama i paljenjem svijeća na Kačićevu trgu
I ove će godine građani Makarske odati počast i zahvalnost svim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Delegacija Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom sudjelovat će tradicionalno u Koloni sjećanja.

Na središnjem gradskom trgu na Dan sjećanja na žrtve Vukovara, poslije večernje mise koja počinje u 18 sati, zapalit će svijeće za sve stradale, kazao nam je don Pavao Banić.

U župi Kraljica mira koja svake godine tradicionalno organizira paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici i to večer uoči Dana sjećanja ove godine to će, zbog najavljenog nevremena izostati, ali za stradale u Vukovaru i Škabrnji služit će se u nedelju navečer u 18 sati sveta misa, kazao nam je župnik don Mislav Šaškor.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u organizaciji župe sv. Marka, nakon svete mise u 18 sati građani će zapaliti svijeće i molitvom, odati počast svim stradalima u Vukovaru i Škabrnji. Uz brojne građane tradicionalno na Kačićevu trgu svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje upalit će i predstavnice makarske Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i članovi Moto kluba “Sv. Jure” Makarska.

J.G./arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh