Nova pravila na gradskoj plaži: Od sljedeće sezone Komunalac preuzima ležaljke, radit će samo studenti i socijalno ugroženi

- Premda je nered na gradskoj plaži evidentan, zbog dolaska na vlast tek u lipnju, bilo je kasno bilo što mijenjati. Uočili smo probleme, a i svakodnevno nam stižu primjedbe gostiju, prvenstveno zbog nemogućnosti slobodnog pristupa moru od prekobrojnih ležaljki i prostirki na plaži, ističe makarski gradonačelnik Tonći Bilić. Komunalno redarstvo je prije nekoliko dana izvršilo kontrolu broja ležaljki na plaži i popisano ih je 1137. To je ukupna brojka zatečenih ležaljki među kojima su i one koje se iznajmljuju na dijelovima plaže na kojima koncesionar nije Makarski komunalac, jer su ispred hotela koncesionari pojedine hotelske kuće.

-Makarski komunalac za sljedeću turističku sezonu neće izdati niti jedno koncesijsko odobrenje na dijelu plaže na kojem ima koncesiju, nego će sam provoditi usluge postavljanja ležaljki i suncobrana. Prijedlog je da Makarski komunalac otkupi ležaljke od korisnika u onom broju koliko ih je ugovorom navedeno, a to je 16 ležaljki po korisniku, da zaposli 40 – 60 djelatnika, i od toga da otprilike 60 do 70 posto budu studenti i djeca, a ostalih 30 posto da budu zaposleni po socijalnim kriterijima. Znam da će biti revolta dosadašnjih korisnika podkoncesija. Međutim, na ovaj način će se uvesti red. Naime, za  90 % korisnika iznajmljivanje ležaljki je extra izvor prihoda, a ostalih  deset posto su praktično socijalni slučajevi. Ako Makarski komunalac i direktor tog trgovačkog društva nije u stanju provesti nova pravila za sljedeću sezonu, onda neka odmah da ostavku na mjesto direktora, kazao je makarski gradonačelnik Tonći Bilić, odgovarajući na aktualnom satu GV-a  Tonču Laliću na vijećničko pitanje kada će se konačno krenuti s uvođenjem reda na gradskoj plaži.

 

J.Glučina  Foto IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh