IMPERIAL RIVIERA 2019. ZABILJEŽILA RAST OD 53 % – Znatna ulaganja i u obnovu hotela Meteor

IMPERIAL RIVIERA 2019. ZABILJEŽILA RAST OD 53 %  – Znatna ulaganja i u obnovu hotela Meteor
Kao što je poznato u Hotelima Makarska u tijeku je obnova i repozicioniranje hotela Meteor. Završetak svih radova je početak svibnja, kada će Meteor nakon obnove primiti prve ovogodišnje goste. Podsjetimo, radi se o investiciji teškoj 9,5 milijuna eura! Imperial Riviera sa sjedištem u Rabu, koja pod ovim imenom posluje od lipnja 2019., ostvarila je prošle godine ukupan prihod od 264 milijuna kuna, što predstavlja rast od 53 % u odnosu na godinu ranije. Znatan dio toga kolača ostvaren je i u Hotelima Makarska koji su im pripojeni prošle godine. Pripajanjem Hotela Makarska, Imperial Riviera se svrstala među 10 vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Osim toga, krajem listopada su Allianz ZB mirovinski fondovi i Valamar Riviera dokapitalizirali Imperial Rivieru iznosom od 426 milijuna kuna.

U priopćenju za medije Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperijal Rivijere ističe: „Navedeni poslovni događaji otvorili su novo povijesno razdoblje u razvoju naše kompanije i ujedno označili početak novog petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u rekonstrukciju i obnovu objekata, ali i daljnje širenje portfelja. Nakon dokapitalizacije, kupljen je hotel Valamar Zagreb u Poreču i odmah je započeta rekonstrukcija i nadogradnja hotela. Tom kupnjom Imperial Riviera je postala vlasnik 7 hotela, 3 turistička naselja i 2 kampa s kapacitetom od 10.000 gostiju.

Među ostalim, 2019. realizirano je ukupno 149 milijuna kuna investicija. Krajem 2019. započete su nove investicije u iznosu od 226 milijuna kuna, a uglavnom se odnose na obnovu i repozicioniranje hotela Meteor u Makarskoj, te obnovu i nadogradnju hotela Valamar Parentino (ex Valamar Zagreb) u Poreču i treću fazu ulaganja u Padova Premium Camping Resort by Valamar na Rabu”.

 

J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh