TENISAČICA MARIANA DRAŽIĆ – Breljanka postala ambasadorica UN-a

TENISAČICA MARIANA DRAŽIĆ – Breljanka postala ambasadorica UN-a
Pandemija korona virusa poharala je svijet, ali i u takvim uvjetima događaju se dobre vijesti. Kći bivšeg reprezentativca Hrvatske, igrača Hajduka i trenera makarskog Zmaja Darka Dražića 25-godišnja  tenisačica Mariana Dražić postala je ambasadorica UN-a.

Tenisačica iz Brela i jedna od najljepših igračica na Touri ispričala nam je kako je riječ o projektu „World Food Programme“ kojemu je cilj nahraniti gladnu djecu svijeta. Funkcionira po principu donacija, a ona je odabrana kao vođa tima u koji se mogu uključiti svi koji to žele. Dnevna donacija je 40 centi, a toliko je potrebno za jedan dnevni obrok. Ta se hrana gladnoj djeci spušta iz aviona i padobrana.

- Promoviram projekte i tako se moj tim povećava. Zvala me UN-ova djelatnica iz marketing, to mi se doista svidjelo jer sam uvijek željela pomagati djeci. Problem s koronavirusom je sada na prvom mjestu, ali će proći. Problem gladne djece postojao je i prije, nažalost ga ima i sada. Nadam se da ljudi neće sada samo odmahnuti rukom, već da će mi pomoći da damo svoj mali doprinos – ponosno će Mariana, pojašnjavajući da za pokazati veliko srce samo treba postati putem Facebooka dio korisnika aplikacije „Share TheMeal“,

Ovih dana za vrijeme boravka u Brelima ne posustaje u održavanju kondicije. Otac Darko joj pomaže u održavanju forme.

J. K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh