STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH Dvije nove odluke

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH Dvije nove odluke
Danas je potvrđena 91 novooboljela osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 586 oboljelih osoba, a 37 osobe je ozdravilo i otpušteno iz bolnice. Dosad su tri osobe preminule. I dalje ističemo kako se uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH u ovom trenutku svi moraju strogo pridržavati jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje zaraze novim koronavirusom. 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 27. ožujka je donio dvije nove odluke:

Odluku o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama  za vrijeme proglašene epidemija COVID-19

Odluku o iznimnoj obustavi mjere ograničenja rada prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal zbog saniranja posljedica potresa u gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom. 

Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave.

Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.
Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.
Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

 

 

MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh