OTVORENA MAKARSKA PIJACA – Kupci uz mjere opreza u nabavi svježeg povrća i voća

OTVORENA MAKARSKA PIJACA  –  Kupci uz mjere opreza u nabavi svježeg povrća i voća
Kako je i najavljeno nakon što je jučer Stožer civilne zaštite RH donio odluku o otvaranju tržnica uz osigurane uvjete zaštite od koronavirusa otvorena je jutros / 9. travnja / i makarska pijaca.
Makarska pijaca spremno je dočekala otvaranje. Pogon za komunalne djelatnosti grada Makarske osigurao je sve što je potrebno da bi pijaca mogla raditi. Pijaca je zaograđena, dezinficirana, točno je određen jedan ulaz i poseban izlaz. Propušta se ograničen i kontroliran broj kupaca uz poštivanje mjera zaštite i primjerenog rastojanja.
Na makarskoj pijaci rade i dva kioska zatvorenog tipa u kojima se prodaju meso i jaja. I dok je jedan otvoren svaki radni dan, drugi dolazi utorkom, petkom i subotom.
Jutros su tek dva prodavača iznijela uistinu svježe voće i povrće kakvo već danima na makarskoj pijaci, nakon što je zatvorena, nismo vidjeli. Uz obilje mladog i svježeg kupusa, luka, blitve, salate i drugog širi se miris prvih domaćih jagoda.
Prodavači kažu da su ispoštovali sve mjere opreza i da je na pijaci sve poduzeto što je potrebno za zaštitu te ih nije strah. Treba živjeti i s ovim, kažu, i samo čekamo kupce. U prvim satima bilo ih je tek dvoje.
Sve je spremno, propusnost je predviđena, ulazi po jedno ili dvoje, istaknute su sve potrebne obavijesti i upute, trgovci su uz sve to stavili zaštitu od folije, na ulazu je i sredstvo za dezinfekciju ruku, kazao nam je voditelj makarske tržnice Saša Jelavić, koji je kontrolirao red na pijaci.

Janja Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh