BOGATIJA PONUDA NA PIJACI Miris vrgoračkih jagoda mami kupce

BOGATIJA PONUDA NA PIJACI Miris vrgoračkih jagoda mami kupce
Postupno uz pridržavanje mjera zaštite sve je življe i na makarskoj gradskoj pijaci. Sa svježim prvim proljetnim urodom, zahvaljujući popuštanju mjera pojavilo se više OPG-a na pijaci. Vrgoračka kraljica, kako ju se često naziva, najdominantniji je i najtraženiji proizvod. Miris ove domaće jagode po kvaliteti nadaleko poznatoj naprosto mami. A rodila je, kaže nam prodavačica Gordana, koja kupcima nudi svježe vrgoračke jagode iz OPG-a Smiljane Dropulić iz Vrgorca. Na njezinu imanju je kaže Gordana oko 25- 30 tisuća sadnica jagoda.
„To je OPG moje sestre koja je i potpredsjednica Udruge vrgoračke jagode“ – s ponosom će Gordana i dodaje kako je prve ovogodišnje na gradsku pijacu donijela ove godine jagode 11. travnja.
Doznajemo, kako najviše jagoda prodaju na veliko NTL-u . Kilogram vrgoračkih jagoda na veliko je kažu proizvođači 23 kn, a na tržnici 35 kn ćete izdvojiti za kilogram ovog slasnog svježeg voća.
I još na nekoliko stolova na makarskoj pijaci nudi se vrgoračka jagoda. No kako smo primijetili unatoč mirisu mnogima je to još visoka cijena za kilogram voća pa čekaju da se cijene snize. A hoće li, tek ćemo vidjeti.

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh