DJEČJI VRTIĆ “BIOKOVSKO ZVONCE” Obavijest za roditelje/skrbnike o radu ustanove od 25. svibnja

DJEČJI VRTIĆ “BIOKOVSKO ZVONCE” Obavijest za roditelje/skrbnike o radu ustanove od 25. svibnja
Kako će i pod kojim uvjetima raditi od 25. svibnja kada se omogućava uključivanje sve djece u skupine Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, iz Ustanove obavještavaju roditelje /skrbnike.

1. Hrvatski zavod za javno zdravstvo od 20. svibnja 2020. g. ima nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad odgojno obrazovnih ustanova, koje uključuju i predškolske ustanove. Rad u predškolskim ustanovama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje novih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i djelatnike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće.

Sukladno navedenom od 25. svibnja 2020. g. omogućuje se uključivanje sve djece upisane u skupine Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ Makarska bez potpisane Izjave od strane roditelja/skrbnika koja je u prethodnom popuštanju mjera bila obvezna. Svim roditeljima/skrbnicima omogućeno je naknadno uključivanje djeteta u vrtić bez prethodne najave, a sva djece idu u svoje matične skupine u koje su upisani početkom pedagoške godine.

Važno je da se roditelji i dalje pridržavaju sljedećih uputa:
• da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19
• da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19
Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“ Makarska i dalje će u svim objektima provoditi i poštivati opće mjere sprječavanja širenja zaraze sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

2. Obavještavamo roditelje/skrbnike koji po prvi put upisuju svoju djecu u vrtić da od ponedjeljka 25. 5. 2020. g. mogu kontaktirati stručnu službu vrtića na broj telefona 099 268 34 18, kako bi dogovorili termin za inicijalni intervju., navedeno je u obavijesti koju potpisuje Anela Židić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”.

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh