OPĆINSKI SUD U MAKARSKOJ Odluka o uobičajenom radu svih pisarnica od 25. svibnja uz preporuku ograničenih dolazaka

OPĆINSKI SUD U MAKARSKOJ Odluka o uobičajenom radu svih pisarnica od 25. svibnja uz preporuku ograničenih dolazaka
Sve pisarnice Općinskog suda u Makarskoj (u sjedištu suda i Stalnoj službi u Imotskom) započinju s uobičajenim radom sa strankama od 25. svibnja 2020. godine u uredovno vrijeme objavljeno na web stranicama Općinskog suda u Makarskoj.
Preporučuje se strankama, da dolazak u pisarnice ograniče, te da za pristup informacijama što više koriste telefone objavljene na web stranicama, e-mail, aplikaciju e-predmet ili e-građanin.

Sve stranke dužne su, prilikom ulaska u zgradu suda, pridržavati se propisanih mjera epidemiološke službe, dezinficirati ruke, a za vrijeme boravka u zgradi suda koristiti zaštitne maske, kao i prilikom ulaska u pisarnice i zemljišnoknjižne odjele sjedišta suda i Stalne službe, sve uz držanje propisanog razmaka od 2 m. Pozivaju se sve osobe ne zadržavati se bez opravdanog razloga na hodnicima zgrade pravosudnih tijela, te ulaziti samo u one prostorije za koje su se najavili prilikom ulaska u zgradu.

Mijenjaju se točke XVI., XVII. i XVIII. Odluke posl.br. Su-143/2020-23 od 27. travnja 2020. godine, te se omogućava strankama, predaja pismena, izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka, te drugih potvrda, u redovitom uredovnom vremenu, s tim da se preporučuje i nadalje, što je više moguće, zahtjeve za izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka, kao i predaju pismena, dostavljati putem pošte ili e-mailom uz navođenje kontakta, kao i ostvarivanje prava kroz aplikaciju e-građanin.

Stavljaju se izvan snage točka XIX. i XX. Odluke posl.br. Su-143/2020-23 od 27. travnja 2020. godine, te se omogućuje odvjetnicima podizanje pošte u pretincima koji se nalaze u prijemnoj pisarnici, te javnim bilježnicima preuzimanje i predaja ostavinskih spisa, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Pravosudni policajac u zgradi u sjedištu suda i Stalnoj službi u Imotskom, službenik ili namještenik raspoređen na ove poslove, dužan je utvrditi identitet osobe koja ulazi u zgradu suda te u aplikaciji covid.provjera@pravosudje.hr provjeriti je li osobi izrečena mjera samoizolacije, karantene ili liječenja od zaraze korona virusom ( COVID 19). Ako je osobi izrečena bilo koja od ovih mjera, neće joj se dopustiti ulazak u zgradu suda.
Ova Odluka stupa na snagu 25. svibnja 2020. godine, a u preostalom dijelu Odluka Su-143/2020-23 od 27. travnja 2020. godine ostaje neizmijenjena, stoji u Odluci iz ureda predsjednice Općinskog suda koju potpisuje Marijana Visković, sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave.
J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh