U MAKARSKOJ LUCI Impozantna jahta kao najava nautičkog turizma koji bi mogao spasiti ovogodišnju sezonu

U MAKARSKOJ LUCI Impozantna jahta kao najava nautičkog turizma koji bi mogao spasiti ovogodišnju sezonu
Kako bi spasili ono što se spasiti može glede ovogodišnje post korona turističke sezone, ministar turizma Gari Cappelli najavio je transformaciju turističke ponude koja je u novim okolnostima prioritetno okrenuta prema mirnijim i izoliranijim segmentima turizma. Na prvom mjestu istaknuo je nautički turizam gdje bi mogli pristizati prvi gosti.
Ako je suditi po prvim lastama u tom pogledu Makarskoj se dobro piše. Među prvim ovogodišnjim plovilima u mirnu makarsku luku uplovila je prelijepa jahta Africa 1. Svojom veličinom, dužine 52 metra i ljepotom plijeni poglede izaziva divljenje, ali budi i nadu kako ćemo ipak koliko toliko spasiti sezonu.
Stručnjaci kažu kako bi upravo nautički turizam mogao biti spas za ovu sezonu. U cijeloj ovoj priči zapravo su plovila idealno mjesto na koje gosti mogu izolirano dolaziti i boraviti u užem krugu obitelji ili ljudi koje dobro poznaju. Kod mnogih gostiju će sigurno još duže vremena biti prisutan strah i zabrinutost radi epidemije i tražit će se način odmora i vrsta turizma koja će im pružati kakvu takvu zaštitu i sigurnost. A ovakva plovila, priznat ćete idealno su mjesto za odmor i prvi imaju realnu šansu dignuti turizam i pokrenuti turistički krvotok.

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh