ŠKOLE Od 25. svibnja u klupe se vraćaju osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda i posebni razredni odjeli

ŠKOLE Od 25. svibnja u klupe se vraćaju osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda i posebni razredni odjeli
Sukladno preporukama epidemiologa u ponedjeljak se očekuje povratak većeg broja učenika u školske klupe. Podsjetimo, s novim mjerama vezanim za zaštitu od pandemije koronavirusa od 25. svibnja na nastavu u školama pozvani su učenici samo prva četiri razreda osnovnih škola i posebni razredni odjeli dok ostali nastavljaju s nastavom na daljinu. Na internetskim stranicama škola objavljeni su detalji preporuka.

Nakon što su objavljene nove preporuke HZJZ-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi, koja će se primjenjivati od 25. svibnja učenici će imati 4 školska sata. Pod kojim uvjetima, može se pročitati u dokumentima HZJZ i MZO na stranici: skolazazivot.hra još preporuka objavljeno je internetskim stranicama OŠ Stjepana Ivičevića u Makarskoj.

I u OŠ oca Petra Perice na web stranicama škole objavljene su Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020. U kojem broju će se djeca, kojima je otvorena mogućnost, vratiti  u školske klupe, vidjet ćemo u ponedjeljak. Kada je popuštanjem mjera prije dva tjedna omogućeno također učenicima nižih razreda da se vrate u školu, pod tadašnjim uvjetima nije bilo zanimanja roditelja i sve škole na Makarskom primorju ostale su zatvorene. Sada su uvjeti liberalniji, a epidemiološka slika u Hrvatskoj bolja, pa su epidemiolozi odlučili za ovaj uzrast učenika popustiti mjere.

J.Glučina / arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh