DAVOR BERNARDIĆ NA SKUPU RESTART KOALICIJE U MAKARSKOJ ‘Vratit ćemo povjerenje u institucije i politiku, povećati mirovine i plaće’

DAVOR BERNARDIĆ NA SKUPU RESTART KOALICIJE U MAKARSKOJ ‘Vratit ćemo povjerenje u institucije i politiku, povećati mirovine i plaće’
Predsjednik SDP-a i čelnik RESTART koalicije Davor Bernardić predstavio je večeras izborni program na predizbornom skupu u hotelu Miramare.

- Korona kriza ostavila je velike posljedice na turizam, ali i druge djelatnosti. Zato ćemo kao prioritet produžiti mjere oporavka gospodarstva. Naš cilj je smanjenje PDV-a za 10 posto, pomoći privatnim iznajmljivačima. Stvorit ćemo pozitivnu klimu za investicije i oštro se suprotstaviti svakom vidu korupcije. Nadalje, porez za reinvestiranu dobit svest ćemo na nulu. Povećat ćemo plaće i mirovine – ustvrdio je Bernardić. Istaknuo je da država mora biti servis građanima, a na tom putu digitalizacija je bitan cilj.

- Donijet ćemo zakon o porijeklu imovine, vratiti povjerenje u institucije i politiku. Vjerujemo u Hrvatsku i njezine ljude, i zato ćemo osigurati novi početak. Naša borba je borba za građane. Želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije. Pozivam građane naše zemlje da 5. srpnja izađu na izbore i daju svoje povjerenje RESTART koaliciji jer je to jedina snaga za promjene – poručio je Bernardić najavivši da će kada preuzmu vlast početi s regionalizacijom države, a taj proces se ne može dogoditi preko noći već tek do 2025. godine.

Bernardić je rekao da jedino pozitivno što je dosadašnja Vlada RH napravila je da je donijela Istambulsku konvenciju.

Na predizbornom skupu o svojim prioritetima govorila je Gordana Muhtić, 10. na listi 10. izborne jedinice.

– Zalagat ću se za bolju zdravstvenu skrb jer već godinama to je problem u Makarskoj i na Primorju. Svojim djelovanjem radit ću na zaštiti prostora od građanskog lobija – naglasila je Muhtić.

Sretan Glavičić, predsjednik makarskog SDP-a zaželio je dobrodošlicu kandidatima za zastupnike u Hrvatski sabor Arsenu Bauku, Katici Glamuzini, Branku Grčiću, Ivani Marković.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh