RIKARDO ŠKORLIĆ PONOVNO SE PREDSTAVLJA MAKARSKOJ PUBLICI – ‘Cetina i okolo’ u Rokija jednostavnost koja uvijek ostaje sveta

RIKARDO ŠKORLIĆ PONOVNO SE PREDSTAVLJA MAKARSKOJ PUBLICI – ‘Cetina i okolo’ u Rokija jednostavnost koja uvijek ostaje sveta
Na posebnost u fotografskom izrazu Makaranin Rikardo Škorlić već je naviknuo publiku kroz jednu samostalnu i tri zajedničke izložbe.

Nakon pet godina vrata svog umjetničkog svijeta grafički dizajner je otvorio motivima nastalim u Zagori, a objedinjenih izložbom ‘Cetina i okolo’, otvorenoj u Rokija, a pogledati se može sve do 15. kolovoza.

Rikardo i objektiv su nerazdvojni već četrdesetak godina, od njegova ranog djetinjstva. Zato trenuci s fotoaparatom bude posebne emocije i hobi je puno više od gušta u slobodno vrijeme.

Kaže: – Rado odlutam u prirodu mislima i koracima, u nepoznato ili nešto neistraženo do kraja.

Kako je na otvaranju naglasila Ivana Miočević Franić, ove izvrsne fotografije prikazuju jedinstveni i prekrasni krajolik iz našeg bliskog okruženja, a nastajale su tijekom dvije godine.

U katalog izložbe Josip Karamatić, ravnatelj Galerije Gojak, je napisao: “Fotografije Rikarda Škorlića, baš kako smo već i navikli, privlače svojom neposrednošću. Autor sigurno i s izvanrednom predanošću vlada umijećem fotografije. Motiv koji zaokuplja njegovu stvaralačku pozornost je prepoznatljivi krajolik „dalmatinske Provanse”, kako se u posljednje vrijeme sve više označava naša Zagora. Njegove fotografije simbolički upućuju prema novim osjetilnim razinama i pokazuju kako jednostavnost uvijek ostaje sveta.”

Inače, izložba je i prodajnog karaktera pa se svi zainteresirani mogu javiti u grafički studio Quadart kojeg je fotograf Rikardo Škorlić vlasnik.

 

 

 

 

J.Morović/V. Rudan

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh