DRAŽEN KUZMANIĆ O MAKARSKOM KULTURNOM LJETU 2020. ‘Počinje 30. lipnja, a program do konca kolovoza prilagođen okolnostima, priredbe uglavnom na otvorenom s osloncem na ‘domaće’ snage’

DRAŽEN KUZMANIĆ O MAKARSKOM KULTURNOM LJETU 2020. ‘Počinje 30. lipnja, a program do konca kolovoza prilagođen okolnostima, priredbe uglavnom na otvorenom s osloncem na ‘domaće’ snage’
- Makarsko kulturno ljeto 2020. počinje 30. lipnja (utorak) i to koncertom klape Marineta u 21 sat na Kačićevu trgu, a cijeli planirani program prilagođen je situaciji vezano za Covid-19, što znači da je sve podložno izmjenama. I dalje smo nastojali da repertoar Ljeta bude sadržajan, ali smo se bazirali na organizaciju priredbi na otvorenom, s osloncem na ‘domaće’ snage – ističe Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, govoreći o ovogodišnjoj ljetnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji koja će trajati do konca kolovoza.

U prvom planu su i dalje klapske večeri utorkom, a bit će u znaku Srdele, Marinete, Adrie, te gostujućih i to petkom Kampanela, Rišpeta, Subrenuma, Kaše..

Od glazbenih događanja publika Makarskog kulturnog ljeta moći će uživati u koncertima Gradske glazbe Makarska, Big Benda Mkaarska, Đigera, Gradskog zbora Makarska, Vokalne skupine Tempet.

Neće nedostajati ni klasične glazbe, a za tu organizaciju pobrinula se Udruga mladih glazbenika u kojoj su Makarani koji studiraju u Zagrebu.

Ni koncerti poznatih glazbenika neće izostati, a u Makarsku stižu Masimo, Stefanovski, Frajle na ljetnu pozornicu, a za čije nastupe su ulaznice već u prodaji.

I ove godine Tempet će organizirati Metno na Glavici, a već se koncipira program za Festival klapa uz mandoline i gitare. Noć Kalalarge, kako sada prilike određuju, bit će bez sajamskog sadržaja, ali organizatori najavljuju zabavni i kulturni dio tradicionalne priredbe.

Uoči velikog hrvatskog blagdana Dana pobjede u Arbuna će biti Susret klapa, a na sam praznik Makarane će zabavljati Željko Bebek.

- U ovako složenim i prilično neizvjesnim okolnostima nastojali smo sačiniti kvalitetan program. Svaki tjedan će donijeti po četiri priredbe, a u srcu ljeta svaki dan će se nešto događati u kulturnom i zabavnom životu našega grada – najavljuje Dražen Kuzmanić.

 

 

J. Morović/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh