DRAMSKA SKUPINA SAVJETOVALIŠTA “LANTERNA” – Djeca i roditelji kroz ‘Pričam ti priču’ približili svijet bajki, ali i življenja u doba korone

DRAMSKA SKUPINA SAVJETOVALIŠTA “LANTERNA” – Djeca i roditelji kroz ‘Pričam ti priču’ približili svijet bajki, ali i življenja u doba korone
Ispred dvorane Arte pred članovima obitelji i prijateljima, prikazan je videouradak, rezultat rada dramske skupine Savjetovališta “Lanterna”. Dramska radionica uz stručno vodstvo dugogodišnje suradnice Božene Delaš, je dio projekta “Osvijesti i prihvati promjenu” koji Lanterna provodi uz podršku Ureda za udruge, kroz švicarsko – hrvatski program suradnje. Voditeljica čitavog projekta “Osvijesti i prihvati promjenu” je Ivona Vučić.

- Rezultat višemjesečnog rada dramske skupine je videouradak “Pričam ti priču” u kojoj su polaznici obuhvatili sva svoja iskustva vezana za svijet bajki i svijet mašte, iskustva vezana za širenje virusa C ovid -19 i dvomjesečno življenja u karanteni, a sve to povezujući s održivim razvojem i življenjem u skladu s načelima održivog razvoja. Polaznici su roditelji i djeca različitih uzrasta te je iz tog razloga bilo još zahtjevnije uskladiti se s novonastalom situacijom i čitav projekt izgurati do kraja uz pomoć suvremenih tehnologija, korištenjem brojnih internetskih aplikacija – doznajemo od Ivone Vučić.

Dramska skupina Savjetovališta “Lanterna” pod vodstvom Božene Delaš se okuplja već pune tri godine i do sada su iznjedrili četiri predstave, od kojih je svaka bila posebna na svoj način. Specifičnost ove skupine je sudjelovanje i djece i roditelja u radionicama koji kroz međusobni rad prvenstveno osnažuju svoje odnose, razvijaju maštu i kreativnost te govorno i tjelesno izražavanje. Razvijaju komunikacijske i izvedbene vještine, kritičko promišljanje, osobnost, jačaju samopouzdanje. Polaznici se uče raditi u skupini, upoznaju se s kazalištem kao medijem.

Glumci, koji su sudjelovali u videouratku su Doris i Anika Kelvišer, Ivana, Marčelina i Zita Žanetić, Ana, Dora i Nika Ninčević, Stipan i Roza Popović, Tanja Kovačević i Tara Prgomet te voditeljica Božena Delaš, te im se ovim putem zahvaljujemo na uloženom trudu i upornosti koju su iskazali u ovim neuobičajenim vremenima, poručuju iz Lanterne.

 

 

J.M./Lanterna

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh