U NAŠEM GRADU BORILAČKI LJETNI KAMP OD 19. DO 26. SRPNJA – U Makarsku stižu KSW prvaci i UFC borci

U NAŠEM GRADU BORILAČKI LJETNI KAMP OD 19. DO 26. SRPNJA  – U Makarsku stižu KSW prvaci i UFC borci
Ako kojim slučajem u Makarskoj u razdoblju od 19. pa sve do 26. srpnja naletite na KSW prvake Robertza Soldića i Antuna Račića, a usput ugledate Manuela Charra kako maršira sa svojim WBA pojasom ili možda vidite Gleisona Tibaua koji uvjerava Mairbeka Taisumova da Habib Numagomedov zapravo i nije neporažen, ne brinite, s vama je sve u redu.

Naime, nabrojeno društvo samo je dio slavnih imena koja će prisustvovati elitnom borilačkom ljetnom kampu u organizaciji poznatog hrvatskog menadžera, a ujedno i vlasnika uspješnog Dusseldorfskog UFD Gyma Ivana Dijakovića s kojim smo razgovarali.

- Dugo sam o tome razmišljao, ali tek sam se pojavom koronavirusa uspio izdvojiti nešto više vremena i baciti se na taj projekt. Ideja koje sam imao svidjela se i trenerima i borcima pa smo se tako odlučili to napokon i realizirati. U Makarskoj postoji borilačka arena, ima teretana, strunjača, veliki boksački ring. Neke vježbe radit će se i vani, ali hrvanje, sparing i takve stvari bit će na zatvorenom.

 

Kome je ovakav kamp zapravo namijenjen?

- Ove godine je plan da okupimo samo profesionalcei to ove elitne. Može se svatko prijaviti, ali ističem, mora se raditi o nekom tko je dokazani iza koga stoje rezultati. Nema smisla da sada dolaze početnici, ali u idućim godinama je svatko dobrodošao.

 

Kako će izgledati jedan dan u UFD-ovom ljetnom kampu?

- Plan je da se trenira tri puta dnevno. Rano ujutro, 6 sati, krećemo sa trčanjem, potom je u 11 sati na rasporedu „MMAstriking, pa nas navečer čeka hrvanje“grappoling“ ili boks. Tako bi to izgledalo. Od ponedjeljka do petka tri treninga dnevno, a u subotu jedan manje. Bit će u tom tjednu najmanje tri puta organizirani sparinzi. Mislim da ćemo to napraviti u ponedjeljak, srijedu i petak.

 

I KSW prvak Roberto Soldić stiže u Makarsku?

- Da, on je sigurno tu, a dolaze i još dva KWS prvaka – Antun Račić i Salahdin Parnass. Bit će u Makarskoj i Erko Jun, UFC borac-David Zawada, a želju da dođe izrazio je i Mirbek Taisumov.

Istaknimo i da ovaj kamp nije rezerviran samo za MMA borce – Vrata su otvorena i kick-boksačima i boksačicama. Manuel Charr bi također trebao doći, baš mi se javio i kazao da bi došao, a u Makarsku nam stižu i Damir Beljo. Što se tiče trenerskih imena, dolaze nam glavni trener iz UFD Gyma Ivan hippolyte, za „stand-up“ dio bit će zadužen i Milivoj Bajić , boks će na sebe preuzeti Aksu Sukru, a najavljen je i dolazak brazilskog veterana gleisona Tibaua koji polako radi i na svojoj trenerskoj karijeri.

Makarska će tako od 19. pa do 26. srpnja biti centar svjetskog KSW, UFC, FFC i K1 svijeta.

 

 

Jakov Kovačević

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh