KLAPA ZLATNOG SJAJA – Srdela svijetli već 53 godine i uvijek spremna za nove pisme

KLAPA ZLATNOG SJAJA – Srdela svijetli već 53 godine i uvijek spremna za nove pisme
Čim se začuje ‘Lipo moje makarsko more’ zna se, klapa ‘Srdela’ je negdje tu. Ovog puta publici Makarskog kulturnog ljeta podarila je koncert na Kačićevu trgu. I kao uvijek, potvrdila, da je već desetljećima, od 1967. godine vjerni čuvar dalmatinske pisme.

Dio programa a capella, potom skladbe uz instrumentalnu pratnju, prožele su Srdelin večernji, gotovo dvosatni, nastup na kojem su premijerno izveli ‘Otišla je ća’.

Uz Srdelinu i neformalnu makarsku himnu ‘Lipo moje makarsko more’ najstariji član i klapski pjevač u Hrvatskoj Nikša Gilić otkrio nam je zanimljivost..

-Tekst za ovu pjesmu kao i za ‘Kad ćeš opet natrag doć’ i brojne druge, napisao je Slavonac prof. Zvonimir Belardović u vrijeme dok je radio u Makarskoj. Imali smo ga čast ugostiti na proslavi našeg 30-godišnjeg jubileja u Makarskoj, ali smo mu i u Zagrebu priredili svojevrsno iznenađenje. Za jednog našeg putovanja pokucali smo mu s pjesmom na vrata stana. U trenutku, neboder u kojem je živio, kao u filmu oživio je, stanari su postali publika koja nam je pljeskala. Lijepe su to i nezaboravne uspomene – sjetno će Gilić.

 

 

 

J. Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh