POZNATI PIJANIST MARIN LIMIĆ PONOVNO ODUŠEVIO ‘Uvijek se radujem koncertu u Makarskoj’

POZNATI PIJANIST MARIN LIMIĆ PONOVNO ODUŠEVIO ‘Uvijek se radujem koncertu u Makarskoj’
- Već na početku Marinova glazbenog obrazovanja moglo se vidjeti da je pred njim lijepa karijera. Neosporno riječ je o velikom talentu.Virtuoznost i strast koji odišu iz svake njegove izvedbe donijeli su mu brojne nagrade – prisjeća se prof. Snježana Verunica, umirovljena nastavnica Glazbene škole Makarska, a koja 35-godišnjeg splitskog pijanista pamti još iz dana kada je brusio svoje muziciranje i bio itekako posebniji od ostalih.

A, Marin Limić i Makarska itekako se vole. Svoje prve koncerte imao je još 2006. godine, a do ovogodišnjeg nastupa na Makarskom kulturnom ljetu publiku je oduševio nekoliko puta. Stoga su mu se i ove godine radovali.

Zanesen u skladbama Listzta, Shopena, Shora, Marin je prostoru Stare franjevačke crkve podario uzvišenu glazbenu kulisu.

Marin Limić završio je Glazbenu akademiju u Zagrebu te Visoku školu za glazbu u Kőlnu. Upravo je ovaj njemački grad središte u kojem radi u tamošnjoj Glazbenoj školi, ali i stvara jer osim što je pijanist splitski glazbenik se bavi kompozicijom. Rado ističe da mu je ipak njegov poziv na prvom mjestu.

Prije koncerta u ćakuli s Marinom doznajemo da je vrlo emocionalno vezan za Makarsku i Bašku Vodu, od kuda mu je majka.

- Lijepi su bili trenuci provedeni s bakinim bratom fra Karlom Jurišićem, ljeta s prijateljima. Puno toga me veže za ovaj grad – ispunjeno se prisjeća Marin, za kojega se može s pravom reći da je ‘domaći’ glazbenik.

 

 

J.Morović/IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh