SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” I UDRUGA “SUNCE” – Vrtlarenje spaja volontere i osobe s invaliditetom

SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” I UDRUGA “SUNCE” – Vrtlarenje spaja volontere i osobe s invaliditetom
Ispred prostorija Udruge “Sunce” bilo je ovih dana radno i veselo. Okupili su se članovi Sunca i Savjetovališta “Lanterna” koji u partnerstvu provode projekt ‘Osvijesti i prihvati promjenu’ podržan od Ureda za udruge, kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje.

Jednoipolgodišnja provedba projekta se polako provodi završetku, a rezultati će još dugo biti vidljivi u obliku školskog staklenika, uređenog školskog okoliša te sada i visećih vrtova prilagođenih za vrtlarenje osoba smanjene pokretljivosti. Jedan od ciljeva ove akcije je senzibilizacija zajednice o mogućnostima i potrebama osoba s invaliditetom, sprečavanju njihove institucionalizacije i marginalizacije te povećati broj inkluzivnih volontera stvaranjem uvjeta za volontiranje u zajednici jer se volontiranjem stvaraju pozitivne promjene na događanja u zajednici.

- Nakon uspješno odrađenog posla korisnici Udruge “Sunce i” volonteri su se okupili u ugodnom i veselom druženju. Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti provedenih kroz projekt “Osvijesti i prihvati promjenu”, kojim smo nastojali građanima Makarske i Makarskog primorja približiti življenje u skladu s načelima održivog razvoja te ih educirati o istom. Ovakvi i slični projekti su hvalevrijedni za našu lokalnu zajednicu jer svojim aktivnostima kako kreativnim tako i edukativnim uključuje građane, od onih najmlađih do najstarijih te ih potiču na promišljanje o tome kakav život živimo, ugrožava li naš način življenja buduće generacije, kakvu Makarsku želimo imati u budućnosti te odrediti se kojim putem želimo ići – ističe Ivona Vučić, voditeljica projekta.

 

 

J.M./Savjetovalište Lanterna

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh