PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA – Gospari bolji od Zmaja

PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA – Gospari bolji od Zmaja
Zmaj   -   GOŠK Dubrovnik 1919     1   :   3   (1 : 1)

Makarska. Igralište na GSC-u. Bez gledatelja.

Sutkinja: Jelena Pejković (Split).

Strijelci: 0:1 Cicijelj (23. ), 1:1 Vuksan (45. ), 1:2 Topuzović (85.), 1:3 Štimac (87.).

Zmaj: Brkulj, Šalinović, Dam. Rašić, Lozina, Bauk, Dan. Rašić, Vuksan, Rudelj, Erjauc, Tomaš, Pavlinović (još su igrali: Jurić, Gojak, Božić, K. Radić, Serdarević, Šutić-Galić, Antunović, D. Radić, Rakić, Zlatar).

Trener: Stipe Matešan.

GOŠK Dubrovnik 1919: Kristić, Matić, Žile, Horvat, Torbarina, Ivanišević, Štimac, Korać, Listar, Ciciljej, Topuzović (još su igrali: Jurjević, Ničetić, Sršen, Lang, Pergjonić, Ledinić).

Trener: Milan Petrović.

Povratnik u 3. HNL-Jug, Zmaj iz Makarske odigrao je protiv GOŠK Dubrovnika 1919 drugu pripremnu utakmicu, a nakon ravnopravnog prvog poluvremena nastavak susreta otišao je na stranu iskusnijih gostiju koji su na kraju slavili sa 1:3.

Početak utakmice protekao je u otvorenoj igri jednih i drugih, a da nogomet može biti jednostavna igra pokazali su gosti u 23. minuti. Štimac je prošao po desnom boku i odigrao povratnu loptu za Ciciljeja kojem nije bilo teško sa 6-7 metara pospremiti loptu u mrežu Brkulja. Potom su domaći igrači imali veći posjed lopte i uglavnom se igralo pred vratima Kristića, a na poravnanje rezultata čekalo se do 45. minute. Lijepu akciju Pavlinovića i Danijela Rašića završio je spretni Vuksan koji pogađa mrežu gostujućeg vratara, a on je samo pogledom mogao popratio let lopte iza svojih leđa. U nastavku utakmice tempo je pao, a igralo se uglavnom na polovini terena. Tek kada je trener Zmaja Stipe Matešan u igru uveo mlađe igrače „gospari“ su preuzeli igru u svoje ruke. Pogodcima Topuzovića u 85. i Štimca u 87. minuti došli su do vrijedne pobjede. Ovaj poraz ne bi trebao unijeti nemir u redove Zmaja, pripreme su tek u prvoj fazi u kojoj rezultat ne treba biti u prvom planu.

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh