BOJAN FILIPOVIĆ, TAJNIK DPH MAKARSKA ‘Zatomite svoj ego i donosite odluke u interesu Hajduka’

BOJAN FILIPOVIĆ, TAJNIK DPH MAKARSKA ‘Zatomite svoj ego i donosite odluke u interesu Hajduka’
Bojan Filipović, odvjetnik i tajnik DPH Makarska, član NH-a, reagirao je na objavu Nadzornog odbora bijelih te praktički demantirao njihove navode.

Drugim riječima okrenut mu je palac dolje, onemogućen ostanak (Brbića) koji je Nadzorni odbor u interesu kluba tražio. Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova NO, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije. Ovdje pronalazim tri netočnosti, da ne kažem neistine.

Glasanjem protiv razrješnice nije mu omogućen ostanak, jer je Skupština razrješnicu većinom glasova, tako da je predsjednik Uprave mogao komotno povući svojevremeno datu ostavku, jer je imao poziv Nadzornog odbora da je povuče i Skupština mu je dala razrješnicu. Glasanjem protiv razrješnice predsjednik Uprave apsolutno ničim nije doveden u pitanje legitimitet NO-a, jer Naš Hajduk kao dioničko društvo ima pravo očitovati se o radu predsjednika Uprave bez obzira na stav Nadzornog odbora, a legitimitet NO-a proizlazi iz izbora kojim su ga izabrali članovi, a ne Upravni odbor Našeg Hajduka.

Nije derogirana odluka NO-a, jer stav dioničara o razrješnici nema apsolutno nikakve veze sa pozivom NO-a da predsjednik Uprave povuče svoju ostavku. To je mogao učiniti i bez obzira na glas NH na skupštini kluba, ponavljam, dala razrješnicu predsjedniku uprave Hajduka Marinu Brbiću.

Zatomite svoj ego i u ovim teškim vremenima donosite odluke u interesu kluba -  završna je reakcija Bojana Filipovića.

J. K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh