MAKARKA NA ATLETSKOM TRONU U ZAGREBU – Klara od zlata i bronce dobila poziv reprezentacije da brani broje hrvatskog dresa u Rumunjskoj

MAKARKA NA ATLETSKOM TRONU U ZAGREBU – Klara od zlata i bronce dobila poziv reprezentacije da brani broje hrvatskog dresa u Rumunjskoj
Za vikend u Zagrebu na stadionu Mladost održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Na natjecanju su mogli nastupiti samo atletičari koji su ispunili normu za nastup.

Grad Makarsku i Atletski klub “Sveti Marko” predstavljala je naša najbolja atletičarka Klara Andrijašević. Ovo natjecanje je ujedno i najvažnije natjecanje sezone. Klara je tu priliku iskoristila na najbolji mogući način. Klara je ponovila uspjeh iz 2018. godine kada se upisala u povijest Hrvatske atletike kao najmlađa atletičarka koja je postala seniorska prvakinja. U utrci na 1500 metara Klara je pokazala da i dalje vlada ovom disciplinom, te se okrunivši zlatnom medaljom sjela na tron srednje pruge u Hrvatskoj.

Drugog dana natjecanja u utrci na 3000 metara Klara koja drži rekord Hrvatske za mlađe juniorke zauzela je vrhunsko treće mjesto iza olimpijke Bojane Bjeljac i seniorske rekorderke na 3000 metara sa zaprekama Kristine Hendel. Klara je tako zaokružila svoju kolekciju medalja sa državnih prvenstava na ne malih 30 medalja. S ovim rezultatima Klara je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju za Seniorsko balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj. Klari će to biti četvrti nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

 

Rezultati:

1500 m

1. Klara Andrijašević (AK Sv. Marko) 4:37,35

 

3000 m

3. Klara Andrijaševič (AK Sv. Marko) 10:10,56

 

 

 

J.K./S.V.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh