AUTOMOBILIZAM – Član AK Makarska Frano Jukić uspješan i na Nagradi Hrvatske 2020.

AUTOMOBILIZAM – Član AK Makarska Frano Jukić uspješan i na Nagradi Hrvatske 2020.
Nagrada Hrvatske 2020. na našoj kultnoj stazi Automotodroma Grobnik donijela je izvrsne utrke u brojnim klasama, kupovima i prvenstvima, uz sudjelovanje 128 vozača iz čak 11 zemalja Europe. Vrijedi napomenuti da je ovo jedna od rijetkih auto-utrka na europskom tlu održana u ovom korona razdoblju, uz sve epidemiološke mjere, bez gledatelja, ali uz cjelodnevni prijenos Kreator TV-a. Poslastica posljednjeg natjecateljskog dana bila je završna utrka manifestacije, bodovno druga za Prvenstvo Hrvatske u kojoj se na startu našlo 29 vozača.

Među ovom europskom elitom nastupio je i član Auto kluba Makarska Frano Jukić koji je osvojio prvo mjesto u svojoj grupi i klasi. Pobjednici PH po grupama, prvi dan natjecanja su:

grupa 1 – Frano Jukić (AK Makarska), Suzuki Sw FT GTI

grupa 2 – Ivan Pejković (AKK Rogoznica) Honda Civic Ek4

grupa 3 – Maro Franjić (AK Dubrovnik racing) VW Golf 5

Dan nakon subotnje pobjede Dubrovčanin Maro Franić (AK Dubrovnik Racing) startao je sa zadnje pozicije, no u rukama je imao zasigurno u Hrvatskoj trenutno najbrži automobil VW Golf 5. U startu je već u prvih 150 metara prestigao osmoricu, nakon prvog kruga bio na desetoj, a u petom krugu već na vodećoj poziciji. Pobijedio je ispred Valtera Nežića (AK Buzet autosport) te Nikole Radnića (AK Dubrovnik Racing). Četvrti ukupno, s pobjedom u klasi 6 i grupi 2 završio je „leteći Bodul“ Lovro Badurina (KK Rijeka). Pobjednik grupe 1 bio je Ivan Petrušić (AK Župa Dubrovačka). Vozači iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Češke, Slovačke, Makedonije, Poljske, Srbije, uz prestižni vozni park sudjelovali su u dvije utrke prestižne serije TCR Eastern Europe. Dušan Borković iz Srbije (Hyuandai i 30 NTCR) upisao je dvostruku pobjedu, a jedini hrvatski vozač u ovako prestižnoj europskoj konkurenciji, Dubrovčanin Žarko Knego u Cupra TCR prvu je utrku okončao na 13. poziciji, a drugu na desetoj. Talijan Paolo Brajnik stigao je do dvije pobjede u dva dana u konkurenciji formula, vozeći dallaru F 318. Brajnik je u subotnjoj utrci postavio novi apsolutni rekord grobničke staze vozeći krug 1:17, 732.

Drugog dana natjecanja vozač AK Makarske Frane Jukić ponovo je bio pobjednik u svojoj grupi i klasi s ukupnim vremenom od 23:07,717. S dvije pobjede u dva dana, u disciplini A01-krug nalazi se na prvom mjestu grupe 1 prvenstva Hrvatske, a Autoklub Makarska u konkurenciji 15 klubova zauzima 4. mjesto sa 60 osvojenih bodova. I na kraju velike čestitke za sjajne rezultate Frani i članovima njegovog tima.

 

J. Kovačević/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh