NOVOSTI IZ ŠKOLE NOGOMETA ZMAJA – Treniraju, educiraju se, igraju pripremne utakmice

NOVOSTI IZ ŠKOLE NOGOMETA ZMAJA – Treniraju, educiraju se, igraju pripremne utakmice
Zmajeva nogometna škola aktivna je tijekom cijelog ljeta. Sve uzrasne kategorije kluba od U-9 do U-19 bez prestanka su u trenažnim aktivnostima od 10. lipnja. Mlađi pioniri su odigrali dvije utakmice na 24. Memorijalnom turniru Tonči Boban Bebi u Solinu. Za suparnike su imali vršnjake iz Kaštel Gomilice (Zmaj – GOŠK 2:1, a strijelac oba pogotka bio je Mateo Juričić) te splitskog Hajduka (Zmaj – Hajduk 0 : 6). Zmajevi mlađi pioniri (2009.) danas odlaze na Ljetni kamp u Solin, a za protivnike će imati Otvorenu školu Hajduk Split, Jadran Kaštel Sućurac te drugi sastav domaćeg kluba. Kadeti su u Pločama odigrali pripremnu utakmicu protiv domaćeg Jadran LP i pobijedili rezultatom 0 :1. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Andrija Botica.

Uskoro Zmajeve pionire, mlađe pionire i početnike očekuje turnir u Glavicama, Memorijal Mirko Perić koji je na rasporedu od 18. do 23. kolovoza. Uz treninge, pripremne utakmice i turnire stalno se radi i na edukaciji polaznika Škole nogometa, a u hotelu Miramare organizirana je edukativna radionica i predavanje s temom prehrana mladih nogometaša. Predavačica za ovu temu bila je Tihana Pašalić, mag. ing. biotech.

Koncem kolovoza počinje 1. liga NS Split u kojoj nastupaju 4 kategorije (mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori) Zmaja, a nekoliko dana ranije i županijski kup (pioniri, kadeti, juniori). Također početnici kluba (U-11) kreću u Natjecateljsku ligu početnika u Stobreču gdje će Zmaj nastupati s dva sastava. U Ligi Imotske krajine i Makarskog primorja koja se igra u Vinjanima i Runoviću makarski klub nastupa s jednim sastavom početnika te s dva sastava prednatjecatelja (U-9). U nastupajućoj sezoni Škola nogometa Zmaja trebala bi ući s deset natjecateljskih sastava, a što je najveći broj od kada se na ovakav način organizira natjecanje, doznajemo od Darka Vlatkovića, voditelja Zmajeve škole nogometa.

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh