DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE ‘Poduzimamo sve epidemiološke mjere, osobna odgovornost na prvom mjestu’

DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE ‘Poduzimamo sve epidemiološke mjere, osobna odgovornost na prvom mjestu’
Posljednje vrijeme u medijima se izvještava o Makarskoj kao gradu u kojem je povećan broj slučajeva koronavirusa, a što vuče neslavan epitet ‘žarišta’.

Dogradonačelnik Dražen Nemčić, načelnik makarskog Stožera Civilne zaštite, potvrđuje da je bilo nekoliko novih slučajeva Covida-19, ali poduzimaju sve mjere i u stalnom su kontaktu sa županijskim Stožerom i epidemiolozima.

- Poduzimamo zajedno mjere kojima je cilj prevencija, pojačan je nadzor ugostiteljskih objekata, a i inspektori Civilne zaštite daju ruke. Ograničen je rad klubova u zatvorenom prostoru, u smisli da se mogu koristiti samo terase – ističe Nemčić, apelirajući na sve građane da se pridržavaju jer higijene i fizičke distance jer osobna odgovornost je na prvom mjestu.

Upitali smo dogradonačelnika Nemčića i za sliku punih turističkih brodova.

- Virus ljeti je slabiji. U zatvorenom prostoru puno su veći izgledi za njegovo širenje, a za to su u noćnim klubovima zatvoreni unutarnji prostori. Na turističkim brodovima, pak, obično je više skupina gostiju, koji sjede na preporučenoj distanci, a na otvorenom prostoru je manja mogućnost širenja – naglašava Nemčić.

 

 

J.Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh