MAKARSKA – Za vikend ostvareno 15039, a jučer 6427 noćenja

MAKARSKA – Za vikend ostvareno 15039, a jučer 6427 noćenja
Tijekom posljednjeg vikenda u Hrvatskoj je ostvareno više od 200 tisuća dolazaka gostiju i 1,8 milijuna noćenja. U Makarskoj je u isto vrijeme, prema podacima Turističke zajednice grada Makarske, boravilo 8 688 turista i ostvareno je 15 039 noćenja. Dan nakon vikenda, 24. kolovoza, bilo je 6 427 noćenja.
Ostvareno je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu, od 1. do 23. kolovoza, prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor oko 2,3 milijuna dolazaka i 17,6 milijuna noćenja, što je 67 posto lanjskog rezultata.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji je ostvareno 3,4 milijuna noćenja.
Kraj kolovoza, rujan i ukupno sezonu odredit će epidemiološko stanje u zemlji te pojedinim županijama, poručuju iz Hrvatske udruge turizma. Ističu kako će realizacija daljnjeg turističkih prometa ovisiti o epidemiološkoj slici unutar zemlje. Zbog donesenih mjera u Sloveniji i Austriji ovaj vikend zabilježen je trend većeg odljeva turista iz tih zemalja. Gosti iz Slovenije i Austrije nisu bili među najbrojnijima u Makarskoj. Prava je sreća da gosti iz Njemačke, a kojih je ove godine u Podbiokovlju bilo zapaženo, veći broj uglavnom nastavljaju svoj boravak na ovim prostorima.

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh