U MAKARSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA Pripremaju se za novi normalni početak nastave 7. rujna u dvije smjene

U MAKARSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA Pripremaju se za novi normalni početak nastave 7. rujna u dvije smjene
Sve je bliže početak nove školske godine. Kao što je najavljeno nastava počinje 7. rujna, a obzirom na poduzimanje mjera epidemiološke zaštite, taj početak će biti drugačiji od svih do sada.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo odaslao je upute kako bi se škole pripremile za novi “normalni” način rada. Raspitali smo se u makarskim osnovnim školama na koji način će se organizirati nastava. U obje makarske osnovne škole nastava će biti organizirana za sve učenike od 1. do 8. razreda u dvije smjene kako bi broj učenika u isto vrijeme na istom mjestu bio manji. Radit će također i produženi boravci.
-Planiramo rad u dvije smjene. Neće biti kabinetske nastave, a marendat će se u razredu tako da će se učenici manje kretati po hodnicima. Na sreću škola je arhitektonski dobro rješena što se tiče ulaza – izlaza jer ih imamo više. Dva odjeljenja produženog boravka bit će također odvojeni. Još su u tijeku sastanci i dogovori oko detalja. Mislim da neće biti problema što se tiče mogućnosti pridržavanja svih uputa koje smo dobili. A što i kako će se trebati ponašati učenici i roditelji objavit ćemo na web stranici škole. Za sada je poznato da će roditelji učenicima nižih razreda mjeriti i upisivati temperaturu, a učenici starijih razreda prema uputama, sami će mjeriti temperature – pojasnila je Marica Gržić, ravnateljica makarske Osnovne škole Stjepana Ivičevića koju pohađa oko 700 učenika, a tu je ukupno i stotinjak zaposlenih uključujući učiteljski, stručni i pomoćni kadar.

Renata Gudelj, ravnateljica Osnovne škole oca Petra Perice, potvrdila nam je kako će i ova škola koju pohađa 530 učenika organizirati rad u dvije smjene.

- Prema uputama HZZJZ učenici nižih razreda neće nositi maske, a od 5.-8. hoće jer nema uvjeta da se osigura razmak od 1,5 metar između učenika. Uz nadu da se epidemija neće širiti smatram da će sve biti pripremljeno. A što se tiče detalja što će biti čija obveza i kako se ponašati za koji dan bit će i jasnije te ćemo o tome obavijestiti na našoj web stranici – kazala je ravnateljica Gudelj.

Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska kazao nam je da i Glazbena škola starta s nastavom 7. rujna uz poštivanje propisanih uputa vezanih za epidemiološke mjere. I inače mi radimo u dvije smjene pa to neće biti problem a u razredima je tek po desetak učenika te imamo solo satove. Jedini problem nam može biti kod izvođenja skupnog muziciranja (zborno, orkestar). Ali, sukladno uputama naći ćemo rješenje i način na koji će se taj dio nastave odvijati, kazao nam je ravnatelj.
J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh