STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – Nove epidemiološke mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – Nove epidemiološke mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije, u trajanju od 14 dana počevši od 27. kolovoza 2020.
Prema ovoj Odluci nužne epidemnuiološke mjere su: obvezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata dok se ne konzumira hrana, pića i napitci, na pirovima može biti najviše 50 osoba, na ostalim privatnim svečanostima najviše 20 osoba, na sprovodima može biti najviše 50 osoba bez održavanja karmina i ne smije se izražavati sućut ožalošćenima bliskim kontaktima. Na svim društvenim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise…) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
Novom odlukom, koju u cijelosti možete pročitati na web stranici Stožera civilne zaštite RH, obustavlja se na području naše Županije rad teretana, fitness centara i drugih oblika organizirane rekreacije. Sportska natjecanja mogu se održavati bez prisustva gledatelja. Zabranjuje se posjeti i izlasci iz domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi…
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

J.G.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh