MARIJANSKO SVETIŠTE VEPRIC – Proslava blagdana Male Gospe ove godine bez procesije

MARIJANSKO SVETIŠTE VEPRIC – Proslava blagdana Male Gospe ove godine bez procesije
Blagdan Male Gospe, koji se tradicionalno slavi 8.rujna, u marijanskom svetištu Vepricu, koji godinama pohode tisuće hodočasnika na taj dan, slavit će se ove godine sukladno epidemiološkim mjerama određenim za Splitsko-dalmatinsku županiju.
To konkretno znači nošenje maski, dezinfekcija i određena distanca. Sukladno tome ove godine se neće održati nadaleko poznata veličanstvena procesija kroz svetište u kojoj je znalo sudjelovati više tisuća vjernika, doznajemo od don Mije Šurlina, upravitelja svetišta Vepric.
Zbog nužnih epidemioloških mjera ne očekuje se za ovaj blagdan Male Gospe broj hodočasnika kao prijašnjih godina iako je svetište na velikom otvorenom prostoru.
U izmijenjenim uvjetima i na blagdan Male Gospe i na uočnicu će se slaviti jutarnje mise u 7, 9 i 11 sati dok je poslijepodnevna misa na sam blagdan Male Gospe u 18 sati.
Središnje slavlje u ovom svetištu, koji je 1908. osnovao fra Juraj Carić. Uoči blagdana – 7. rujna misu u 17.30 sati će predvoditi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

 

 

J.Glučina/arhiva MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh