SREDNJE ŠKOLE – Nastava počinje 7. rujna u 8 sati u Strukovnoj, a u 14 sati u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića

SREDNJE ŠKOLE – Nastava počinje 7. rujna u 8 sati u Strukovnoj, a u 14 sati u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića
Nova školska godina počinje 7. rujna i to ove godine na poseban način s obzirom na epidemiju koronavirusa.
S obzirom na posebne uvjete i epidemiološke mjere te upute o osiguranju maksimalne zaštite od širenja epidemije korona virusa, škole se pripremaju za novo normalni početak i odvijanje nastave u posebnim uvjetima. Provjerili smo u makarskim srednjim školama gdje su pod istim krovom i Srednja strukovna s 260 učenika i Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića s 480 učenika, kako će se odvijati nastava.
Na stranicama Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Slavko Gudelj dosadašnji ravnatelj zaželio je učenicima sretan početak nove školske godine uz obavijest:
„Nastavna godina počinje 7. rujna u ponedjeljak u poslijepodnevnom terminu za učenike 1. i 2. razreda s početkom u 14 sati, a za učenike 3.i 4. razreda u 17 sati kada će učenici dobiti detaljne informacije na koji način će pohađati nastavu ” – kazala je Evelin Bulić, v.d. ravnateljice Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

Budući da ove dvije škole rade pod istim krovom u prvoj smjeni od 8 sati će raditi Srednja strukovna škola Makarska. Momir Sumić, ravnatelj Strukovne škole kazao nam je da organiziraju nastavu za podijeljene razrede. Naime, po pola razreda će biti u školi na nastavi, a druga polovica će imati online nastavu doma te će se nakon tjedan dana promijeniti.
Tko treba prvoga dana doći u 8 sati, a u koliko druga polovina razreda učenici će dobiti obavijesti od svojih razrednika.  – Pratimo upute HJZZ i Ministarstva obrazovanja te smo osigurali sve preventivne mjere zaštite. Naši učenici koji budu imali praktični dio nastave izvan škole ponašat će se sukladno propisanim mjerama u toj sredini uz strogo poštivanje maksimalne distance, nošenja maski i održavanja higijene  – kaže Sumić.
J.Glučina/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh