NOVA ŠKOLSKA GODINA – Početak nastave uz epidemiološke mjere

NOVA ŠKOLSKA GODINA – Početak nastave uz epidemiološke mjere
Nastava je jutros počela i u makarskim osnovnim školama u znaku epidemioloških mjera i uputa zaštite od širenja epidemije koronavirusa.

Makarske osnovne škole rade po modelu „A“ što znači da će svi učenici pohađati nastavu u školama i to u dvije smjene. Pripremile su se škole za poštivanje tih mjera i jutros spremno dočekali učenike. Prema rasporedu koji su objavile na svojim web stranicama i u obavijesti roditeljima počeli su kao niti jedna generacija prije njih u uistinu posebnim okolnostima.

Od ravnatelja škola doznajemo kako je sve krenulo uredu, učenici i nastavnici poštuju mjere, nastoji se poštivati distanca, a stariji razredi i nastavnici nose maske. Svi se pridržavaju uputa. Tradicionalni svečani programi za prvašiće na prvi dan njihova školovanja, ovaj put izostaje zbog navedenih okolnosti u svim školama, a njihove učiteljice će se potruditi da im taj prvi dan prođe veselo te će ih na početku pozdraviti ravnateljice Marica Gržić u OŠ Stjepana Ivičevića i Renata Gudelj u OŠ oca Petra Perice te zaželjeti im uspješno i sretno školovanje.

Od srednjih škola u jutarnjem turnusu je Strukovna. Ravnatelj Momir Sumić kaže kako su počeli u 8 s 1.i 2. razredom zatim u 10.30 sati su 3. i 4. razred ovaj prvi dan kada će dobiti sve detaljne informacije o nastavku praćenja nastave. Počelo je sve uz poštivanje uputa i mjera po modelu „B“, odnosno po pola razreda je u školi dok druga polovica prati nastavu online.

 

 

 

J.Glučina/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh