MARTINA MARKOV, AUTORICA SERIJALA SLIKOVNICA O GALEBU PO PARKOVIMA HRVATSKE – Marko na Biokovo sletio, znatiželjno istražuje i čuva prirodu’

MARTINA MARKOV, AUTORICA SERIJALA SLIKOVNICA O GALEBU PO PARKOVIMA HRVATSKE – Marko na Biokovo sletio, znatiželjno istražuje i čuva prirodu’
Martina Markov, dr. prirodnih znanosti, predanost biologiji i očuvanju prirode nije odvela u teško shvatljive tablice i statistike. Odlučila je svoje znanje ponajviše usmjeriti na edukaciju najmlađih. Na tom putu izabrala je slikovnicu kao način kako taknuti dječja srca, izazvati znatiželju, zabaviti ih, a krajnji cilj je očuvanje prirode.

Krenuo je tako serijal ‘Pustolovine galeba Marka po parkovima prirode Hrvatske’, i od 2009., kada je među dječjim prstćima zašuškalo prvo papirnato oduševljenje, tvrdo ukoričeno, ova inspirativna i vrijedna Murterka izdala je 11 slikovnica.

-’Marko na Biokovu’ iz tiska je izašla u travnju ove godine, ali zbog poznatih okolnosti izostala je promocija. Vjerujem da se dobar glas daleko čuje, pa neće izostati zanimanje i za ovaj literarni uradak namijenjen djeci u čijem stvaranju su mi pomogle kolege iz Parka prirode Biokovo, sa svojim znanjem, savjetima i duhovitošću. Za sve slikovnice recenzije su izvrsne i knjižničari kažu da ih djeca rado čitaju, a to je najvažnije. Jer, moja misija i jest upoznati najmlađe s parkovima prirode i njihovim stanovnicima, učiti ih da budu čuvari prirode – poručuje Martina Markov, koja je svoje znanje rado podijelila u stvaranju ‘Škole u prirodi’, projekta makarskog centra ‘Adrion- srce planine’. Upravo s ove adrese u dječje ruke odletjet će ovih dana slikovnica ‘Marko na Biokovu’.

 

 

Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh