SPORTSKI INPULS U DRUGOJ GODINI – Prvi kamp za djecu s poteškoćama u razvoju okupio četrdesetak sudionika iz Makarske, Splita, Dubrovnika i Zagreba

SPORTSKI INPULS U DRUGOJ GODINI – Prvi kamp za djecu s poteškoćama u razvoju okupio četrdesetak sudionika iz Makarske, Splita, Dubrovnika i Zagreba
Prvi sportski kamp za djecu sa teškoćama u razvoju SPORTski INpuls održan je na makarskom Gradskom sportskom centru, a unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uspješno je završen. Na kampu je sudjelovalo 25 korisnika s Makarskog primorja te desetak gostiju iz Splita, Dubrovnika i Zagreba. Natjecanje se odvijalo u pet sportskih disciplina (atletici, plivanju, sportskom penjanju, biciklizmu, košarci), a rezultati nisu bili u prvom planu već druženje i razvijanje prijateljstava. Kako doznajemo od voditeljice projekta Tanje Visković najbolja makarska sportašica Klara Andrijašević bila je voditeljica kampa. Svoj doprinos dali su i treneri Stjepko Vodanović, Lea Boras, Nenad Židić, Dane Zrna, Verica Tomić, Toni Pašalić, Mario Marinović, Bepo Sicilijani, Branko Glavina i Ela Filipović. U rad kampa također se uključilo i desetak volontera te roditelji. Svi natjecatelji dobili medalje, a gosti su obišli Park prirode Biokovo.

Zajednica športskih udruga Grada Makarske s predsjednikom Mirom Urlićem bila je nositelj ovog programa uz suorganizaciju Udruge Sunce s Olivijom Prodan Ravlić, zaduženom za projekte Udruge osoba s invaliditetom. Jednodnevni kamp svečano je otvorio gradonačelnik Makarske Jure Brkan, a sudionike je pozdravila Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica JU MARA.

- Ovo je druga godina projekta, a kao njegova voditeljica zahvaljujem volonterima, roditeljima, trenerima, Gradu, Razvojnoj agenciji MARA, djelatnicima GSC Makarska i mnogima drugima koji su cijelo ovo vrijeme bili uz nas – ističe Tanja Visković.

J. Kovačevi/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh