MAKARSKA- Čestitka gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća za Dan grada

MAKARSKA- Čestitka gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća za Dan grada
Svake godine na Dan grada, 24. listopada, prisjećamo se važnog datuma u našoj povijesti kada je 1865. godine hrvatski jezik u makarskom Obćinskom viću postao službeni u govoru i pismu. Ta hrabra i vizionarska odluka naših predaka obvezala nas je da sve odluke koje donosimo budu na dobrobit naših sugrađana, našeg grada, našeg naroda i naše domovine Hrvatske.

Danas Dan grada slavimo u posebnim okolnostima u kojima se već mjesecima nalazimo zbog epidemije COVID-19. Suočili smo se s brojnim izazovima, a bit će ih puno i u vremenima koja dolaze. U proteklom razdoblju prioritet nam je bio sačuvati zdravlje i sigurnost naših sugrađana te nizom mjera pomoći poduzetnicima jer tako pomažemo gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta. Svjesni smo da će ova sveopća kriza potrajati i zato već radimo na usvajanju novih mjera kojim ćemo pomoći našim građanima u 2021.

Sve to možemo zahvaljujući tome što smo odgovorno upravljali i sačuvali stabilnost proračuna. Zato korona nije zaustavila nijedan razvojni projekt pa su nastavljena ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu, ali i poboljšanje uvjeta u predškolskom odgoju, obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi, kulturi te u razvoju selektivnih oblika turizma. Radit ćemo i dalje na projektima koji su na dobrobit svih naših sugrađana, a posebno mladih koji su nam uvijek na prvom mjestu.

Svim Makarkama i Makaranima želimo sretan Dan grada, stoji u čestitki gradonačelnika Jure Brkana i predsjednika Gradskog vijeća Marka Ožića – Bebeka.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh