VATERPOLO – Vratar Galeba Jure Topić upisao čak 23 obrane

VATERPOLO – Vratar Galeba Jure Topić upisao čak 23 obrane
PH, 5. kolo

Galeb MR   -   Zadar 1952       20   :   12       (7:0, 5:4, 4:3, 3:5)

Makarska. Bazen na GSC-u. Bez gledatelja.

Suci: Tomislav Copić i Bore Rončević (oba Šibenik). Delgat: Željko Kaurlato (Split).

Galeb MR: Vlaić, Rašić, Miočević, Kuzmanić 3, Ledić 1, Vukić 1, Vodopivec 1, Marinović 2, Antonijević 6, Šarić 3, Andrijašević, Popović 3, Topić, Ravlić. Trener: Milovan Čović.

Zadar 1952: L. Martinović, A. Martinović 1, Eleršek, Bašić, Čačić 4, Škifić, Cicero, Šimac 1, Stanić 2, Zelić 2, Tomić 2. Trener: Goran Jovančević.

Peterci: Galeb MR 2/3, Zadar –

Mladi vratar Galeba Jure Topić dugo će pamtiti utakmicu protiv Zadra u kojoj je od prve minute branio za prvu momčad u jednoj prvenstvenoj utakmici. Odlično je iskoristio ukazano povjerenje trenera Čovića, a skupio je čak 23 obrane i na najbolji način zamijenio bolesnog prvog vratara Marija Podruga. Prvu su četvrtinu Makarani dobili sa visokih 7:0, nakon što je golijadu otvorio Marinović još su zabijali Šarić, Antonijević i Kuzmanić. Početkom druge Vodopivec je poentirao za 8:0, a upravo je ta razlika od 8 pogodaka ostala do kraja susreta. Mali show je imao šesterostruki strijelac Srđan Antonijević, dva od šest pogodaka postigao je iz peteraca. Pored njega šutersku večer imali su i Ante Kuzmanić koji je iz četiri pokušaja zabio tri pogotka, Josip Šarić imao je stopostotni učinak (3/3), Boris Popović (3/6) te kapetan Mihovil Marinović (2/3). Ovo je bila jedino odigrana utakmica 5. kola prvenstva Hrvatske, ostale su odgođene zbog toga što se velik broj klubova nalazi u samoizolaciji radi koronavirusom. Galebaši su drugom pobjedom u nizu izborili plasman u sredinu prvenstvene ljestvice dok je sastav iz Zadra i dalje čvrsto „zacementiran“ na začelju tablice.

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh