DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE ‘Stanje nije loše, spremni smo ako se slika pogorša’

DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE ‘Stanje nije loše, spremni smo ako se slika pogorša’
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije jučer je u Makarskoj bilo 15 novooboljelih na korona virus. Osim u Srednjoj strukovnoj školi Makarska, u kojoj je jedan razred u samoizolaciji, u Dječjem vrtiću Radost, zbog COVID infekcije djelatnice, jedna od vrtićkih grupa je u samoizolaciji. Preporuka je da roditelji ako ne moraju ne dovode djecu u ovaj vrtić koji je inače otvoren.

Dražen Nemčić, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Makarske, kaže da stanje nije loše. Ovaj veći broj pozitivnih na korona virus u jednom danu ne znači da su svi u Makarskoj jer je riječ o osobama koje u Makarskoj imaju prebivalište, a studiraju ili imaju adresu u drugdje. Nemčić dodaje da je tijekom proteklih desetak dana bilo 38 pozitivnih na korona virus. Ističe da je Stožer u stalnom kontaktu sa županijskim i epidemiolozima, i reagirat će se odmah u slučaju pogoršane situacije vezane za epidemiju koronavirusa.

Svakog jutra može se vidjeti da građani obavljaju testiranje ispred posebnog kontejnera na zapadnoj strani Doma zdravlja Makarska, a koji je nabavio Grad Makarska. Uzimanje briseva vrši se po već ustaljenoj proceduri djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije – ispostava Makarska.

 

 

 

Piše i foto: J. Morović

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh