POD PODNEVNIM SUNCEM GROTTE – Zvuci Glazbene škole dotaknuli cijelu Makarsku i prelili se morem

POD PODNEVNIM SUNCEM GROTTE – Zvuci Glazbene škole dotaknuli cijelu Makarsku i prelili se morem
Velika je mlada umjetnička energija pod krovom Glazbene škole Makarska. Učenici programa osnovne i srednje škole, a u razredima Makarske, Baške Vode i Drvenika ih je 340, rado daruju svoje umijeće muziciranja kada imaju priliku nastupati.

U subotu upriličen podnevni koncert ispred Grotte ostat će upisan u spomenar Glazbene kao poseban dan. U okolnostima novog normalnog učenici su muzicirali na uistinu zanimljivom mjestu s kojeg pogled puca na grad i morsko plavetnilo. Može se reći mladi umjetnici svojim su flautama, gitarama, mandolinama… dotaknuli Makarsku i najljepši tonovi su se prelili morem. U nepunih sat vremena ove lijepe glazbene priče slušateljima su podarili klasične i nešto suvremenije skladbe, a dojam je bio neponovljiv. Ipak, ne i nesnimljen jer će se uskoro moći gledati na You Tube kanalu škole.

- Za učenike je velika motivacija a za školu prezentacija nastup na otvorenom. U okolnostima kada se mora držati fizička distanca nastupi po gradu su najbolji način za to. Lijepo je bilo vidjeti ozarena učenička lica ali oduševljene roditelje i publiku – zadovoljno će Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska, te dodaje: – Ovo je samo prvi u nizu koncerata na otvorenome. U planu su koncert na lukobranu, Sky walku, u Topićima..

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh