POVJERENIK ZA NATJECANJE TREĆE HNL JUG – Neodigranu utakmicu između NK Hrvace i HRNK Zmaj registrirao s 3 : 0 (par forfe) u korist Hrvaca

POVJERENIK ZA NATJECANJE TREĆE HNL JUG – Neodigranu utakmicu između NK Hrvace i HRNK Zmaj registrirao s 3 : 0 (par forfe) u korist Hrvaca
Na temelju članka 56. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a i članka 48. Propozicija natjecanja za prvenstvo Treće HNL za natjecateljsku sezonu 2020. /2021. godinu, a u vezi  s neodigranom utakmicom 14. kola Treće HNL-Jug između NK Hrvaca i HRNK Zmaja koja se po rasporedu trebala odigrati 7. 11. 2020. godine povjerenik za natjecanje Treće HNL-Jug na sjednici održanoj 10. studenog 2020. godine donio je Odluku kojom se neodigrana utakmica 14. kola Treće HNL-Jug između NK Hrvaca i HRNK Zmaja iz Makarske registrira se rezultatom 3 : 0 (par forfe) u korist NK Hrvaca. Ujedno, podnosi se prijava disciplinskom sucu Treće HNL-Jug protiv HRNK Zmaja kao kluba čija seniorska momčad nije nastupila na predmetnoj utakmici.

U Obrazloženju stoji da je 7. studenoga 2020. godine s početkom u 14 sati zakazana utakmica 14. kola Treće HNL- Jug između NK Hrvaca i HRNK Zmaja istog dana, 7. studenoga 2020. godine. U 11:21 sati iz HRNK Zmaja povjereniku za natjecanje Treće HNL-Jug Dinu Knezoviću je javljeno da je jedan (1) igrač seniorske momčadi pozitivan na COVID-19. Od strane povjerenika za natjecanje HRNK Zmaj je upoznat sa načinom odgode utakmice i uvjetima koji trebaju biti zadovoljeni da bi se ista odgodila. Sukladno važećim propisima i odlukama HNS-a službena utakmica se može odgoditi zbog odluke nadležnog epidemiologa o stavljanju pod mjere zdravstvenog nadzora i samoizolacije minimalno šest igrača. Prema uputi od strane povjerenika za natjecanje Treće HNL-Jug klub je, putem e-maila službeno obaviješten s načinom odgode utakmice i uvjetima sukladno važećim propisima i odlukama HNS-a službena utakmica se može odgoditi zbog odluke nadležnog epidemiologa o stavljanju pod mjere zdravstvenog nadzora i samoizolacije minimalno šest igrača. Prema uputi od strane povjerenika za natjecanje Treće HNL-Jug klub je, putem e-maila službeno obaviješten da nisu stečeni uvjeti za odgodu utakmice, te se ista ima odigrati u zakazano vrijeme. U vremenu predviđenom za odigravanje utakmice 14. kola Treće HNL-Jug, između NK Hrvaca i HRNK Zmaja u 14 sati momčad Zmaja iz Makarske nije se pojavila na igralištu u Hrvacama. Protekom roka od 15 minuta od određenog vremena za početak utakmice utvrđeno je da se ona neće odigrati te je isto konstatirano u zapisniku. Obzirom da HRNK Zmaj iz Makarske nije dostavio na uvid Odluku nadležnog epidemiologa i nisu ispunjeni uvjeti propisani odlukama HNS-a o odgodi utakmice uslijed zaraze COVID 19, ta utakmica nije odigrana. Istu su trebali odigrati u zakazanom terminu, a kako HRNK Zmaj nije nastupio u navedenoj utakmici te je donijeta odluka kao u izreci. Protiv ove odluke može se izjaviti žalba. Žalba se podnosi u roku od 5 dana nakon uručenja. Žalba se predaje pismenim putem Povjereniku za natjecanje Treće HNL-Jug uz potvrdu o uplati propisane pristojbe.

Povjerenik za natjecanje Treće HNL-Jug je donio odluku, a sada je na odgovornima u HNK Zmaju da prihvate ovu odluku ili stave prigovor na nju.

J. K./arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh