DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE – Svijeće, cvijeće i molitva u spomen i čast stradalnika

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE – Svijeće, cvijeće i molitva u spomen i čast stradalnika
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Grad Makarska je ove godine, obilježio odavanjem počasti stradalima u Domovinskom ratu. Vijence su položili i upalili svijeće uz molitvu odrješenja i minutu šutnje, vijećnici Gradskog vijeća Grada Makarske, predstavnici 156. brigade HV-a, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Postrojbe Kobci i političkih stranaka HDZ-a i SDP-a, na Spomeniku hrvatskom branitelju i na Spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

- Obilježavamo ovu tužnu godišnjicu za hrvatski narod kada je grad Vukovar pao u neprijateljske ruke. Htio bih ovom prilikom zahvaliti svim hrvatskim braniteljima, svim znanim i neznanim junacima koji su branili grad Vukovar, Škabrnju, Nadin i ostale hrvatske gradove – kazao je vijećnik Ivan Perić koji je pred Spomenikom hrvatskom branitelju pozvao na minutu šutnje kojom je odana počast stradalima.

Molitvu odrješenja predvodio je mons. Pavao Banić.

Izaslanstva su vijence položila i upalila svijeće pred Spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, gdje je na odavanje počasti stradalima, minutom šutnje pozvao hrvatski branitelj Stipe Kotarac.

„Ove godine odlukom Hrvatskog sabora današnji dan, 18. studenoga, se obilježava kao spomen- dan na žrtve Vukovara i Škabrnje. Današnji dan 1991. godine za sve nas hrvatske branitelje i sve građane Republike Hrvatske bio je najtužniji dan, dan kada se dogodio najveći zločin. Padom Vukovara i razaranjem Škabrnje srbo četnički agresori izvršili su pokolj nad braniteljima i civilima Vukovara i mještana Škabrnja – podsjetio je Kotarac.

Večeras je u 18 sati u katedralnoj crkvi sv. Marka misa zadušnica, a nakon mise na Kačićevu trgu, zapalit će se svijeće u spomen na sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

 

 

J.Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh