PRVO GOSTOVANJE DUBROVČANA U MAKARSKOJ – Jug otpuhnuo Galeba

PRVO GOSTOVANJE DUBROVČANA U MAKARSKOJ – Jug otpuhnuo Galeba
GALEB MR – Jug AO       9   :   20       (2:7, 2:3, 1:6, 4:4)

Makarska. Bazen na GSC-u. Bez gledatelja.

Suci: Leo Kuzmanić i Slavko Sivčević. Delegat: Mile Rebić (Split).

Galeb MR: Podrug, Rašić, Kuzmanić 1, Ledić, Vukić 2, Lalić, Marinović 1, Antonijević 1, Peruzović, Šarić 1, Popović 3, Ravlić, Topić. Trener: Milovan Čović.

Jug AO: Popadić, Obert, Fatović 3, Begić 2, Kržić 2, Garcija, Tolja, Merkulin 3, Papanastasiou 2, Žuvela 3, Benić 1, Radić 3, Jarak, Zvono 1. Trener: Vjekoslav Kobeščak.

Jedna od najboljih hrvatskih, a time i svjetskih vaterpolskih momčadi Jug iz Dubrovnika prvi put je gostovao u Makarskoj u sklopu 7. kola prvenstva Hrvatske i prava je šteta što su tribine bazena na GSC bile potpuno prazne. Dubrovčani su opravdali ulogu favorita, iako u nekompletnom sastavu bez većih su problema porazili domaći klub. Jugaši su na početku dvoboja poveli s 0:3, a Vukić je iz peterca bio siguran za 1:3. Igrači zlatnog olimpijca Vjekoslava Kobeščaka potom ju prebacili u brzinu više i do kraja prve dionice igre stekli prednost od 2:7. Druga je bila nešto neizvjesnija, a Vukić i Antonijević uspjeli su savladati vratara gostiju. Nastavak susreta u potpunosti je pripao gostima, a njihova kvaliteta najbolje se vidi u rezultatu od 1:6. U zadnjoj četvrtini za Jug su zaigrali svi igrači koji su se našli u zapisniku utakmice, to su iskoristili domaći i najviše zahvaljujući Popoviću ostvarili velik uspjeh odigravši 4:4.

Ostali rezultati:

Medveščak – Zadar 19 : 11, Primorje – Jadran S 5 : 12, Mornar – Mladost 7 : 22, POŠK – KPK 12 : 15

Poredak:

Jug AO (6) 18, Mladost (5) 15, Mornar BS (7) 15, Jadran S (5) 9, Primorje EB (5) 9, POŠK (6) 9, Solaris (5) 6, Medveščak (6) 6, KPK (7) 6, Galeb MR (7) 6, Zadar (7) 0

Iduće kolo: Mladost – Galeb MR

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh