ANTIŠA SRZIĆ, PREDSJEDNIK HPD “BIOKOVO” – ‘Sretni smo, završena je prva faza Planinarskog doma Pod Vošcem zahvaljujući koncesionaru firmi Vrhovi Biokova’

ANTIŠA SRZIĆ, PREDSJEDNIK HPD “BIOKOVO” – ‘Sretni smo, završena je prva faza Planinarskog doma Pod Vošcem zahvaljujući koncesionaru firmi Vrhovi Biokova’
Na Biokovu bi se u listopadu 2021. godine, na planinarskom domu ‘Pod Vošcem’ na 1300 m nadmorske visine, trebala otvoriti vrata, a gušte u čarobnom carstvu kamena i šume osjetiti prvi planinari i turisti.

Naime, ovih dana je investitor i zakupac firma ‘Vrhovi Biokova’ završila prvu faza uređenja doma ‘Pod Vošcem’, a radovi su počeli koncem prošle godine.

- Mi U HPD “Biokovo” smo neizmjerno sretni da sve ide po planiranoj dinamici. To nam je i bila najveća želja kada smo u listopadu 2019. obilježavali 90-godišnji jubilej našeg Društva. Ovo je sada prvi put u dugoj povijesti da će HPD Biokovo od svog Doma imati korist jer sami nismo imali financijski snage krenuti u ovaj pothvat. Zahvaljujem Josku Šariću i Matku Šabiću što su prepoznali potencijal planinarskog doma i investirali u uređenje – ističe Antiša Srzić, predsjednik HPD Biokovo dodajući kako je Društvo od početka razmišljanja za dom ‘Pod Vošcem’ imalo podršku Grada Makarske i gradonačelnika Jure Brkana.

Kada se završi uređenje Doma s pogledom na biokovski vrh Štrbina planinari i turisti će moći uživati u lijepo uređenom prostoru, po uvjetima koje je odobrila Javna ustanova Park prirode Biokovo. Na raspolaganju će u prizemlju, katu i potkrovlju, biti u zajedničkoj spavaonici 35 ležajeva, tu je još šest dvokrevetnih i trokrevetnih soba, nekoliko sanitarnih čvorova, kuhinja, restoran sa stotinjak mjesta. Puno je uloženo i u uređenje ekološke jame. Pazilo se na sve do posljednjeg detalja tako da je Dom ostao lijepo uklopljen u prostor i zasigurno će biti traženo odredište u zelenoj biokovskoj oazi.

 

 

Jasna Morović/HPD Biokovo

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh