‘SVI VOLE MAKARANU’ – Polusatni dokumentarac na prvom programu HRT-a 10. prosinca u 11 sati i 9 minuta

‘SVI VOLE MAKARANU’ – Polusatni dokumentarac na prvom programu HRT-a 10. prosinca u 11 sati i 9 minuta
Prilog o torti makarani imat će zavidnu polusatnu minutažu na prvom programu HRT-a u četvrtak oko 11 sati.

Naime, prije godinu dana HRT-ova Redakcija za pučku i predajnu kulturu u okviru serijala ‘Nematerijalna kulturna baština’ snimala je dokumentarac o makarskoj slastici ‘torti makarani’ koju je 12. prosinca 2012. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske proglasilo nematerijalnim kulturnim dobrom.

Kamere HRT-a u Makarskoj su bile u prosincu prošle godine i pratile izbor najbolje torte makarane, a koji se odvijao u Srednjoj školi. Tom su prilikom bile organizirane radionice za izradu makarane. Gledatelji će moći doživjeti i makaranu u Božićnom gradu.

Kako doznajemo od Vedrane Vela Puharić koja je ugostila tv ekipu u Puharićima, u filmu će se moći vidjeti stoljetna naranča u vrtu Luke Puharića, sadnja bajama mekiša.

Prilog ima svoju zvučnu kulisu, a za to su se starim makarskim plesovima i napjevima pobrinuli u Folklornom ansamblu Tempet koji je nastupio u dvorani Arte.

Repriza emisije ‘Svi vole makaranu’ je idućega dana, u petak, 11.12. bit će prikazan na HRT int. (satelitski program), slijede još dva emitiranja u subotu, 12.12. i to na Četvrtom programu u 12 i 30, te na Trećem programu u 14 sati. U nedjelju, 13.12. film će biti repriziran na Trećem programu u jutarnjem terminu u 8 i 5, te na platformi HRTi.

 

 

 

J. Morović/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh