ANTE KUKAVICA, PROČELNIK MAKARSKOG HGSS-A ‘Nezapamćen je potop u Kokorićima, na terenu je već četvrtu noć i dan 20 ljudi, stigla pomoć s kontinenta’

ANTE KUKAVICA, PROČELNIK MAKARSKOG HGSS-A ‘Nezapamćen je potop u Kokorićima, na terenu je već četvrtu noć i dan 20 ljudi, stigla pomoć s kontinenta’
Ruke pomoći i spasa u Kokorićima na vrgorskom području, koje je zadesio nezapamćen potop, su već četvrti dan i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Makarska-Imotski.

Kako vremenske prilike ne idu u korist stanovništva ovoga kraja pripadnici stanice ostaju na terenu sve dok se situacija ne primiri te vodostaj ne bude u opadanju, a od sinoć do jutros narastao je za 35 cm.

- Stanje je iznimno teško. Makarskom HGSS-u odmah su se priključili članovi iz Splita i Dubrovnika tako da je od prvog dana na terenu stalno 20 ljudi. Na ispomoć su stigli HGSS-ovci iz Ogulina, Čakovca, Karlovca, a u pripremi je Bjelovar i Slavonski Brod. Pomažemo stanovništvu u svemu. Od dostave namirnica i obroka do prenošenja namještaja na više katove… Sve je osjetljivo i zahtjevno jer se mora paziti na elektro mrežu. U cijeloj akciji surađujemo s HEP-om i Hrvatskim vodama. Spasioci rade u nadljudskim uvjetima, stalno su u vodi. Zato moramo paziti da imamo brojnu ekipu kako bi se što kvalitetnije i brže odradio posao jer voda stalno prijeti – kazao nam je Ante Kukavica, pročelnik makarskog HGSS-a.

Uslijed velikih oborina i poplava koje su pogodile vrgoračko područje stanovništvo sela ostalo je odsječeno. Nekoliko članova stanice te jedan član HGSS stanice Split s jednim plovilom do kasno u noć borili su se sa poplavama te su bili na dispoziciji za sve potrebe lokalnog stanovništva.
J. Morović/Facebook HGSS stanica Makarska

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh