U HRVATSKOJ BROJ OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA SVE MANJI – Novih 520 slučajeva, za popuštanje mjera brojka mora pasti na 86

U HRVATSKOJ BROJ OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA SVE MANJI – Novih 520 slučajeva, za popuštanje mjera brojka mora pasti na 86
I dok dio Europe, poput Njemačke, uvodi još stroži lockdown, jer mjere protiv Covida-19 ne donose željene efekte, u Hrvatskoj, nasreću, stanje je ovih dana puno bolje. Građani su s ozbiljnošću shvatili epidemiološke mjere koje je donio Stožer CZ RH, odgovorno se ponašaju i pridržavaju se preporuka o fizičkoj udaljenosti, nošenju maski, ne izlaganju svim rizicima koji dovode do oboljenja od koronavirusa.

U protekla 24 sata zabilježeno je 520 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 3 084. Među njima je 1 713 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 149 pacijenata. U protekla 24 sata oporavile su se 683 osobe, a testirano je njih 6 259.

Stoga se očekuje da bi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske mogao donijeti odluku kojom se popuštaju epidemiološke mjere na snazi od 28. siječnja, a koje su produljene do konca siječnja 2021.

Tome se nada i premijer Andrej Plenković koji je izjavio da bi u Hrvatskoj bi uskoro moglo početi popuštati mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Naime, da bi do normalizacije života došlo u Hrvatskoj bi dnevno trebalo biti manje od 86 novooboljelih.

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh