VLADA RH – Blagim popuštanjem epidemioloških mjera od 1. veljače u školskim klupama viši razredi osnovnih škola, moguće sportske aktivnosti na otvorenom

VLADA RH – Blagim popuštanjem epidemioloških mjera od 1. veljače u školskim klupama viši razredi osnovnih škola, moguće sportske aktivnosti na otvorenom
Od ponedjeljka, 1. veljače, u svoje razrede će krenuti učenici viših razreda osnovnih škola.

Premijer Andrej Plenković je na današnjoj sjednici Vlade otkrio da Hrvatska kreće u blago popuštanje epidemioloških mjera od 1. veljače.

Restrikcije će se popustiti u dva segmenta. Tako od 1. veljače u škole na nastavu mogu krenuti učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

- Mjere ćemo revidirati sredinom veljače, cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo nakon analize trendova odlučiti se zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života – naglasio je premijer Plenković.

Potpredsjednik vlade i šef Stožera Davor Božinović govoreći o popuštanju mjera je istaknuo da je važan aspekt proširenje mogućnosti za bavljenje sportom, što je opet usmjereno na djecu. To uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru.

- Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport, tu se prvenstveno misli na dvorane u školama. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. No, popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice. Dalje revidiranje mjera išlo bi od sredine veljače – istaknuo je Božinović.

 

 

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh